Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Soru-cevap detoks

'Benim Naomi Campbell'dan ve Kate Moss'tan neyim eksik?' dedim; üç gün Bodrum'da detoks yaptım, üç bin soru aldım...
Konu güzellik, incelik olunca herkes merak ediyor ve yine tabii herkes önce ve hemen kilosundan kurtulmak istiyor.
Oysa ki doktorlarla konuşarak öğreniyorum; kilo en çok stresi seviyor. Bir deneyde iki fareye aynı yemeği veriyorlar, birine ara sıra elektrik şok veriyorlar, elektrik yani, stres alan fare şişmanlıyor, diğeri aynı.
Ve tabii ki kilo üzüntüyü, kendini sevmeyenleri, bağımlıları, bitirmeleri gereken durumları bitiremeyip içinde sıkışanları da seviyor. Hayat enerjimizi yiyor bu zayıflık-şişmanlık durumu.
Özellikle kadınları perişan ediyor.
Detoks ise bir temizlik yolu. Maniküre, pediküre, kuaföre gidiyoruz, banyo yapıyoruz ya, bu da en önemli temizlik bizim için; iç temizliği. Buyrun birkaç soru ve benim cevaplarım.

ALTI ÇEŞİT DETOKS VAR
Soru: Detoks zor mu?
Cevap: Bana göre kolay. Bütün mesele kafada konuya hazır olmakta ve olaya inanmakta, istemekte.
Soru: Bütün gün aç mı kalıyorsun?' Cevap: Tabak tabak yemek yemiyorsun elbet. Ve fakat ben açlık çekmedim. Kişiye göre altı çeşit detoks var. Sıvı detoksu da alabilirsin, kalorisi düşük yiyecek detoksu veya çiğ yiyecek detoksu da.
Soru: Bütün gün sıvı içmekten miden bulanmıyor mu?
Cevap: Bulanmıyor, yani benim bulanmadı. O kadar isteyerek ve mutlu yaptım ki hiçbir kusur bulamıyorum doğrusu. Tabii sigarayı üç ay önce bırakmamın, kahveyi çok az içmemin etkileri büyük.

HEDEF BEDENİ TEMİZLEMEK
Soru: Peki hemen kilo veriliyor mu?
Cevap: Tabii ki kilo verirsiniz ama en önemli hedefimiz bedenimizi temizlemek, onu sevmek, ona iyi bakmayı öğrenmek olmalı.
Soru: Peki detoksun yan etkileri neymiş?
Cevap: Üşüme, baş ağrısı, sersemlik, mide bulantısı, uykusuzluk, aşırı uyuma, garip rüyalar görme gibi etkileri olabiliyormuş.
Soru: Ee şimdi detoksun bitti, ne yapacaksın?
Cevap: Detoksun ardından hemen normal beslenmeye geçilmiyor. Üç-dört gün kadar önce sebze-meyve ve taze badem, ceviz, kaju gibi yiyeceklerle, salatalarla, biraz buharda pişmiş esmer pirinçle, kinoayla devam etmek gerekiyor.

TEMİZLİK İÇTEN BAŞLAR
Soru: Amaaan Ayşe bu da hayat mı?
Cevap: Hayatımı detoksla geçirecek değilim elbet, her şeyin fazlası zarar. Ve fakat beslenme düzenime daha çok yeşil sebze, çiğ sebze, taze badem-ceviz, baklagiller ekleyeceğim.
Hayvansal gıdaları azaltıp balıktan yana seçim yapacağım. Çünkü bedenimdeki değişim beni çok etkiledi. Tabii ki canım bi'şeyi çok çekerse yerim ama ertesi gün dengelerim.
Soru: Yani şimdi sen bu detokstan ne öğrendin?
Cevap: Hayat enerjimizi bedenimize ve kilomuza odaklamamayı, bedenimizi sevdiğimizde bize süratla cevap verdiğini, güzelliğin ve temizliğin içten başladığını öğrendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA