Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Stajyer

Yaş 70, iş bitmemiş. İşte gelinmesi gereken nokta, işte aranılan ve fakat bulunamayan hayata bağlılık.
Adam 70 yaşında, haliyle emekli. "Yeterince beraber olamadık, sadece 42 yıldır evliydik" diyecek kadar (evet, inanmazsınız öyle dedi ) çok sevdiği eşini kaybetmiş. Parası da var. Her sabah 07.00'de atıyor kendini sokaklara. İşi olduğundan değil, olmadığından.
Spor yapıyor, yogaya bile başlıyor, sosyalleşiyor, müzelere, kurslara gidiyor ama olmuyor; vakit geçmiyor çünkü insan bir işe yaradığını bilmek istiyor.

TECRÜBE ESKİMEZ
İşe yaramayan o yogaların, gezmelerin, kitapların, müzelerin, evin, sohbetin faydası olmuyor, zevki çıkmıyor.
70'lik bu harika adam duvarda gördüğü internet üzerinden kıyafet satan bir alışveriş sitesinin 'Yaşını almış insanlara stajyer programı' ilanına başvuruyor. Şirketin genç ve çok meşgul kurucusu olan kadının asistanı olarak işi kapıyor.
Gerisi büyük eğlence.
'Tecrübe asla eskimez' yazıyor filmin afişinde. Filmin adı; 'Stajyer'. Başrollerde olağanüstü tatlı bir performansla Robert De Niro ve Anne Hathaway var.
Buram buram bir Nancy Meyers filmi 'Stajyer'. Meyers zaten bu tarz tatlı-mesajlıgüldürmeli- göz doldurmalı hikayelerin ustası. Bkz: 'Kadınlar Ne İster?', 'Aşkta Her Şey Mümkün', 'İlişki Durumu: Karmaşık'.
Meyers şimdi de gençliğin, fit vücutların, çabukluğun, ezip geçmenin, yok saymanın kıymet gördüğü bu devire güzel bir ayar çekiyor.
'Kadın çocuk bakar, erkek işe gider', 'Emeklilikten sonra çalışılmaz', 'Yaşlılar evde oturur', 'Her şeyin bir yaşı, yeri, zamanı vardır', 'Bu yaştan sonra aşık olunmaz' gibi klişelere gülümseyip onları şöyle kenara davet ediyor.
Güzel vakit geçirilmemesi imkansız, nefis bir film. O zaman sinema sezonu hayırlı olsun diyelim. Sıradaki!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA