Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yaşasın Sezen! Budur manifesto

Ohhh ya, nihayet güzel bi' şey geldi başımıza; Sezen Aksu geldi. Tam da kilitlenmişken, duygularımın adını koyamaz ve nereden başlayacağımı bilemezken, 'Acaba buz gibi biri mi oldum, ne oldum ben?' endişeleriyle kendimi Bodrum'a atmışken... Sadece albüm gibi değil bir Ferzan Özpetek filmi gibi geldi bu albüm.
Arkadaşlarım bilir; Bodrum demek Gümüşlük demektir, Gümüşlük de Sezen demektir benim için. Gün batımında ille de 'Kutlama' şarkısı ile başlarım Sezen'e, sabaha kadar da başka kimseleri duymak istemez canım. O yeter bana; konuşmaya gerek kalmaz kimseyle; o beni anlar, ağlatır, güldürür, sever.

KALK KALK, SEZEN GELDİ!
Aşktır Sezen; Ege'dir, begonvildir, günbatımıdır, gecenin kör karanlığıdır, tesellidir, hançerdir, masaların üstüne çıkıp dans etmektir, ateştir o, sudur, en yakın dosttur.
17 Ocak'ı bekliyordum günlerdir, ilaç gibi gelecekti biliyordum. O sabah gözümü Bodrum'daki yatağımda açtım.
Elimi telefona atıp Apple Music'ten, altı yıl sonra çıkarttığı albümü 'Biraz Pop, Biraz Sezen'i indirip daha yataktan çıkmadan dinlemeye başladım.
Tabii sabahın köründe 'İsyancı'yı dinledikten sonra, (Baştan ayağa yaraydın yani/ Kalsaydın da saraydım seni...) varın siz düşünün günün geri kalanını...
Hemen yan odadaki arkadaşımı uyandırdım, "Kalk kalk, Sezen geldi!" O sırada yağmur da başladı mı... Denize doğru bakarken ve Sezen çalarken, kimler geldi kimler geçti iki kişilik masamızdan... Ne günler, ne sözler, ne yalanlar, ne saklı gerçekler, ne sarılmalar, ne terk edişler, hasret ama ne hasret... "Bu albümü de atlatırsam tamamım!" dedim arkadaşıma. Kim bilir neler yaşadı da yazdı, kim bilir...

UMUT VERDİ
Sonra 'Gereği düşünüldü' dedim; dört yazdır terk ettiğim Gümüşlük'ten bu yaz için ev tuttum. Ben bu yaz Sezen'in albümünü kutlamak için Gümüşlük'te kalır, doya doya Sezen kızı olurum. Bestesi Şehrazat'a ait 'Manifesto'; 'Biraz Pop, Biraz Sezen'in çıkış şarkısı. Lol lol loooool çok zekice yazılmış, kaba tabiriyle 'cuk' bir şarkı. Ama gelin görün ki, ilk kez bir albümde top 5 şarkımı seçemiyorum. Hangi beşi seçsem, diğer 11'e ayıp oluyor. Sezen Aksu, 'Ben sizin yapmaya çalıştığınız tüm müzik tarzlarını aynı albümde yapar, böyle de ortaya koyarım' demiş pop âlemine. 'Her mevsime, her duyguya, her ruha ayrı şarkı yazarım' çekmiş. Yazmış da, yapmış da...
Çok uzundur can kulağıyla dinlememiştik bir albümü. Yüreğime, günüme, geceme, karışık gündemime iyi geldi Sezen; umut paketlerini kucağımıza verdi, iyi ki geldi, tam vaktinde geldi, aşka itibarını geri teslim etti.
Yaşasın Sezen!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA