Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sıra şekere gelecek demiştim

Meşhur fındıklı çikolata kremasının palmiye yağı fiyaskosu ve dünyaca ünlü hamburger şirketinin hamburgerlerinin sağlıksız olduğunun mahkeme kararı ile ortaya çıkmasının ardından demiştim: Sıra şekere gelecek! Geliyor da...
Obezitenin artışı yüzünden Fransa'daki restoranlarda sınırsız şekerli-gazlı içecek satışı durdurulmuş. Biliyorsunuz Dünya Sağlık Örgütü (WHO), şekerli içeceklerin obeziteye yol açtığını söylüyordu zaten. Şimdi de öneri, şekerli içeceklerden ekstra vergi alınması. Fransa'da yeni çıkan yasa ise; alkolsüz şekerli içeceklerin, şekerli spor içeceklerinin ve tatlandırıcılı içeceklerin fazla tüketiminin yasaklanmasını içeriyor.
İlk hedef de; bu içeceklerin, musluklardan basılmak suretiyle sınırsız alınabildiği fast food restoranları ve okul kantinleri.
İşte bu en sağlıklı gelişme... Devamı da gelecek ve kendini seven her birey bir gün bu içeceklerden, beyaz şekerden, paketli gıdalardan vazgeçecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA