Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘Yüzüm kırışmasın diye sırt üstü yatıyorum’

'Bana güzel kadını tarif eder misin?' deseler; aklıma uzun bacaklar, hokka burun, kusursuz bir cilt, incecik bel, ahenkle dans eden saçlar gelmez. Kendini seven kadın güzeldir benim için. Gözleri gülen, hayatta bir amacı olan, güzel bakan, güzel söyleyen, hayallerinin peşini bırakmayan, başkalarının onayını almak için çırpınmayan kadın güzeldir. Etrafına pozitif enerji saçan, yıkılıp kalmayan, düştüğü yerden inancıyla ayağa kalkıp devam eden kadın güzeldir benim için. Türkiye'nin en güzel kadınlarından biri olan Burcu Esmersoy ile görüşmeye giderken, aklımdan bunlar geçiyordu... Az sonra Akmerkez WePublic'te spor kıyafet koleksiyonunu tanıtacak olan Burcu... Markasının adı Biondina.

18 AYDIR BOTOKS YOK
Buluşma yerine gidiyorum, görevlilere "Burcu Esmersoy nerede?" diye soruyorum. Bana kıyafetlerin arasındaki kalabalığı işaret ediyorlar.
Üzerinde şeker pembesi bir hoodie, altında pembeli beyazlı grili tayt, ayağında beyaz spor ayakkabıları ve tabii ki o efsane sarı saçları ile tanıtım öncesi ekibiyle şakalaşıyor, konuşuyor. Görür görmez koşup sarılıyor bana. Yüzüne bakıyorum, neredeyse hiç makyaj yapmamış. Dekora ihtiyaç duymayan hali hoşuma gidiyor. Biriki kare fotoğraf çektirdikten sonra koltuklara oturup sohbet ediyoruz. Bugün ona güzellik sırlarını sormak istiyorum. Şöyle başlıyorum: "Burcu, her yönden çok güzel bir kadınsın. Kendini, stilini, nasıl bir kadın olmak istediğini ne zaman keşfettin?"
İltifat kabul etmeyi biliyor Burcu, ezilip büzülmüyor: "30'dan sonra kendimi buldum ama zaten bütün kadınlar için bu geçerli. Ne yapmak istediğini, ne istemediğini, neyin yakıştığını, neyin iyi geldiğini anlaman için 30'u geçmen gerekiyor." Ardından tek tek alıyorum güzellik sırlarını... Bekliyorum ki; bana acayip karışımlar, sadece yıldızlara özgü formüller ve estetik mucizeler anlatsın... Her zamanki net ve kendiyle barışık tavrıyla giriyor cümleye: "Ayşe biliyor musun, en son 18 ay önce yüzüme botoks yaptırmıştım. Bana uymadığına ve o kadını sevmediğime karar verdim. O zamandan beri hiçbir müdahale yaptırmıyorum. Artık ilkel koca karı yöntemleriyle güzelliğimi korumaya çalışıyorum. Mesela yüz çizgilerim derinleşmesin diye sırt üstü yatıyorum." Hemen "Aman Allah'ım sırt üstü uyumak mı? Asla yapamam!" diyorum. Burcu da ilk zamanlarda zorlanmış ama sonra alışmış.

KOŞU, CROSSFIT VE BOKS
Başka neler yapıyormuş Burcu? "Sabah akşam temizleme jelini köpürterek yüzümü temizliyorum. Haftada üç kere cildimi maden suyuyla yıkıyorum. Mutlaka nemlendiricimi ve göz altı kremimi sürüyorum. Başka da bi' şey yapmıyorum." Mutfağında mutlaka bulunan besinleri öğrenmek istiyorum. Aklıma son dönemin modası kinoalar, avokadolar, somonlar geliyor ama Burcu'nun listesinin bunlarla alakası yok. Onun olmazsa olmazları; elma suyu, diyet bisküvi, yumurta, tulum peyniri ve su...
Bir de spor... Burcu bir spor delisi. Haftalık programı şu şekilde: Haftada üç gün sabah ormanda koşu, aynı günler crossfit ve pilates. (Şaka sandım, değilmiş!) İki gün de boks... Diyor ki; "İlle de herkes böyle spor yapsın demiyorum. Vücudunu neye alıştırırsan, onu devam ettirmek zorundasın. Ben böyle alıştığım için bırakırsam hemen yağlanma başlıyor. O yüzden bu sporları yapmak zorundayım."
Spor aşkı, onu bu renkli koleksiyonu yapmaya itmiş zaten. Biondina'nın hikayesini şöyle özetliyor: "Arkadaşım Merve ile spor yaparken hem seksi, hem güzel, hem rahat, hem mutlu hissedeceğimiz ürünler bulmakta zorlanıyorduk ve bunları kendimiz yapmaya karar verdik. Ama sipariş vermemiz için çok sayıda ürün gerekiyordu. Madem öyle, biz de markalaşalım dedik." Yani karşımızda ihtiyaçtan doğan bir marka daha var. Bu arada, ürünleri gerçekten çok beğendiğimi söylemek isterim ey spor yapan kadın okur.
Peki bu enerjik kadın, kötü uyandığı günlerde kendisini motive etmek için ne yapıyor?: "O gün beni çok heyecanlandıran biriyle buluşacakmışım gibi hayal ediyorum ve enerjim tavan yapıyor." Eee her şey zihnimizde değil mi ama... Sistemine format atmak içinse tek başına valizini yapıp telefonunu kapatıyor ve Maldivler'e kaçıyor. Gündelik yaşamda en çıldırdığı şeyse, dedikoduyla boş vakit geçiren insanlar.
'Yahu ben bunu nasıl yaptım?' dediği moda hatası, GQ'nun ödül gecesinde yaptırdığı saç modeli... "Rock ve seksi olacağını zannederken, Mars'tan gelen uzaylıya dönmüştüm!" diye dalga geçiyor.
Sonra başımıza PR danışmanları geliyor; arayanlar, soru soranlar, selfie çektirenler, tanıtıma gelen misafirler. Bu güzel kadını kalabalığı ile baş başa bırakıp kaçıyorum. Evet evet, ben samimi, neşeli, kendine güvenen, çalışan ve gülümseyen kadınları çok seviyorum.

BURCU'DAN GENÇ KIZLARA 5 ÖNERİ
1. Mutsuz ve olumsuz insanlardan uzak dursunlar.
2. Hayal ettikleri işe sahip olmak için azimle çalışsınlar.
3. Kendi değerlerinin farkında olup başkalarından onay beklemesinler.
4. Eğlenmeyi ve başarılarını kutlamayı bilsinler.
5. Hep gülsünler çünkü gülümsemek, bir kadını en çok güzelleştiren şeydir. Tabii tüm bunları bizim yaşımıza gelmeden anlayamayacaklar. N'apalım hayat böyle...

ONA GÖRE KADINLARIN GÜZELLİK HATALARI
Düz kaşın güzel olduğunu zannetmeleri.
Erken yaşta yüzlerine dolgu yaptırmaları.
Yaşlarına ve vücutlarına uygun giyinmemeleri.
Dekolte kullanmayı bilmemeleri; hem göğüs, hem bacak, hem karın, hem sırt dekoltesi olur mu?
Her moda akımına kapılmaları.
Her yeni çıkan estetik, güzellik aletine, trendine balıklama atlamaları.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA