Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Beyonce, Adele nerede bizimkiler giderde

Bu konuşma tarzı nereden geldi bilmiyorum ama (Balkanlar'dan gelmediği kesin) dalga dalga yayılıyor. Özellikle kadınlar arasında... Zaten beni en çok da bu şaşırtıyor. Giderli, atarlı, 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun?' dokulu, 'alırım anahtarını' temalı bir ağız bu. Küfrü, hakareti gümbür gümbür, ayarı kaçmış bir üslup. Çirkin yani... Haklıyken haksız duruma düşüren, ego balonlarında sıkışmış bir hal.
Sosyal medyada ünlülerden çıkan, gençler arasında sıklıkla görülen bir salgın.

SAVAŞA ÇIKAR GİBİ!
Biri birinin damarına basmayagörsün, biri birinin işine burnunu sokmasın, biri birine bulaşmasın; hemen o ağız giriyor devreye.
'Bunun hesabını vereceksin. Ben senin kim olduğunu biliyorum, yerini yurdunu tespit ettim, yapacaklarıma hazır ol. Manyak, sapık, ruh hastası, bilmemne karısı!' tonunda başlıyorlar mesajlar ve tweet'ler atmaya.
En son tatlı kız Aleyna Tilki de bu kervana katılmış. Sosyal medya hesabı hacklenince, 'Hesabımı hack'leten şizofreni biliyorum, kafayı sıyırmış aptal!' tonunda açıklamalar yaptı. Onu seviyorduk ve genç kızlara örnek sayıyorduk; olmadı, yakışmadı. Bunun bir de kendini övmelere doyamayan modelleri var.
Diyelim ki ünlü kadın şarkıcımız yeni şarkı yapmış; sanırsınız Spartacus savaşa çıkıyor. Alayına gider! 'Klibim bilmem ne kadar tıklandı. En büyük benim, kıskananlar kendine gelsin, işte ben. Hodri meydan!' falan.
Yahu kardeşim, git çay demle, rahatla. Ne güzel iş yapmışsın aferin, yolun açık olsun da rakiplerine niçin bulaşıyorsun? Bundan nasıl bir haz duyuyorsun? Hem kişi kendi kendini bu kadar över mi? Kendine bu kadar hasta olur mu? Ben başarılıyken herkes ortadan ikiye çatlasın kafası nedendir?
Yani bu gözler bir gün bile Sezen Aksu'nun, Tarkan'ın, Kenan Doğulu'nun, Nilüfer'in, Mazhar Alanson'un kalkıp 'En iyi benim, herkes haddini bilecek! Kaç milyon tıklandım, bir numara benim!'dediğini görmedi. Size ne oluyor?

TAM GAZ DİBE
Pazartesi gerçekleşen dünyanın en önemli müzik olaylarından Grammy Ödül Töreni'nde, dünyanın en büyük müzisyenlerinden Adele ve Beyonce'yi izleseydiniz keşke. Yılın kaydı, albümü ve vokali ödülleri dahil beş ödül alan Adele'in sahneden gözyaşlarıyla yaptığı, "Bu ödülü kabul edemem, Beyonce benim kahramanım" girişli konuşmasını izleyip sanat-sanatçı nedir, büyüklük nedir, asalet nedir görseydiniz keşke. Ama nerede? Bizimkiler tam gaz dibe!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA