Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İyi şeyleri ancak iyi çocuklar yapar

Usta oyuncu Zafer Algöz kitap yazmış: 'Haşırt Dı Bilekbord'. Kendisine hayranlık duyduğumdan, kaptım kitabı tabii. Acaba neler yazmış... Kitabın arkasını çeviriyorum, Cem Yılmaz'ın yazısı şöyle: 'Zafer Abi'min bu yazılarını okurken gerçekten çok güldüm. Mal güzel... Müthiş bir zamanlama ile yazılmış performanslar gibiler... Hem esnek, hem beton gibi sağlam öyküler. Peki hiç düşündünüz mü nedir bunun sebebi? Ben düşündüm. İyi şeyleri ancak iyi çocuklar yapar. Zafer Abi'm de hiç yaşlanmayan o iyi çocuklardan.'
Esasen Cem Yılmaz'ın üstüne cümle kurmaya gerek yok, aynen dediği gibi. Esnek ve beton gibi sağlam öyküler var bu kitapta. Zafer Algöz'ün; Kemal Sunal, Sadri Alışık, Carlos Santana, Öztürk Serengil, Fatma Girik, Erkan Can, Cem Yılmaz gibi özel insanlar ve yıldızlarla anılarını okumak, setlerde, kulislerde yaşananlara kulak kabartmak müthiş keyif.
Kitapta "Onu sevmeyen hiç olmadı ki" dediği, sadece ona 'İmparator' sıfatını verdiği Müşfik Kenter'in şu sözleri vuruyor beni: "Kral ya da kraliçe bile olsanız, insan olduğunuzu unutmamalısınız. Unutursanız kasılmaktan bir bok oynayamazsınız!"
Adam gibi, insan gibi bir oyuncunun anılarına siz de misafir olun bence. Gülümsemek, kendine gelmek, bakmadığın yönlere bakmak garanti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA