Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Birbirimize ‘İyi ki varsın’ diyebilmek...

Artık Merkür, Venüs'ü mü tokatladı, yoksa Mars, Satürn'ün mesajlarına mı cevap vermedi, her ne olduysa; bu kirli dolunay tabir ettikleri şey beni benden aldı sevgili okurlar.
Belki de okuduğum astrologlardan etkileniyorumdur.
Ah ya... Üç gündür ne yediğim yemek, ne içtiğim su... Boş boş durup bakıyorum, düşük çenem açılmıyor, odalara kapanıp tavanlara dalıp gitmek istiyorum. Onu sorgula, bunu sorgula... Alınganlıklar şampiyonuyum. Bana 'şeker' de gelmiyor yani!
İşte tam bu havadayken, pazar sabahı Hıncalım'ın köşesini açtım ki, köşesini hapishaneden gelen bir okur mektubuna ayırmış.
'Sevgili Ağabey' diye başlayan mektubun yazarı, ailesi dışında hayatına ışık tutan iki kişiye teşekkür etmek istediği için bu mektubu yazdığını söylüyor.
İlk kişi tabii ki Hıncal Uluç. 1994 yılında tanışıp sohbet etmişler. O zamanlar 20 yaşındaymış, ilişkilerinde hoyrat davranıyor, bir türlü sevdiğini söyleyemiyor ve kaybediyormuş.

BANADA TEŞEKKÜR ETMİŞ
Hıncalım ona, eşi Holly'den ayrıldıktan sonra onu havaalanına bıraktığında, Holly'in kendisine "Seni seviyorum demekten çekinme"dediğini, ardından eve gidip kedisi dahil sevdiği herkese 'Seni seviyorum' diye haykırdığını anlatmış.
Bu konuşma onun dünyasında çok şey değiştirmiş. Onun yazıları sayesinde sağlıklı ilişkiler kurmaya başlamış. Baleyi, klasik müziği sevmiş. Sonra 'Sakın yapmayın' dediği şeyi yapıp alkollü halde direksiyona geçmiş ve şimdi bu yüzden hapisteymiş. "Hakkını helal et Hıncal Ağabey" diyor.
Gözlerim dolu dolu yazıyı okurken bir baktım ki, teşekkür ettiği ikinci insan benim. "Aşk acısı nasıl çekilir, dipten nasıl çıkılır ondan öğrendim" diyor, sevgili okur. Hayatına kattığımız anlamlar için teşekkür ediyor. Öylece kalakaldım. Önümdeki kahvaltı tabağına damladı gözyaşlarım.
Hani herkes hayatının, yaptıklarının bir anlamı olduğunu bilmeye ihtiyaç duyar ya... Hani insan yaşadığı onlarca acı, hüzün, sevinç, başarısızlık, başarının sonunda sadece birilerinin ona 'İyi ki varsın' demesini diler ya.
Tam da o anda, tam da o haldeyken, bu sözleri duymak boğazımı kilitledi. Asıl ben teşekkür ederim sevgili okur.
Sen de bana, birbirimize teşekkür etmenin, 'İyi ki varsın' demenin güzelliğini, önemini hatırlattın. Teşekkür ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA