Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Alaçatı elden gidiyor-Kısım 2

Geçen haftaki iki günlük Alaçatı seyahatimden sonra ilk yazımda, 'Aman dikkat! Nargileciler, kebapçılar, AVM tipi yerler dört bir yanı sarmış, önlem alınmazsa Alaçatı elden gitti gidiyor' demiştim.
Alaçatı ahalisinden binbir sitem geldi: 'Ayşe neden öyle diyorsun, şurada iki ay iş yapıyoruz', 'Ayşe Alaçatı'ya kinin mi var?', 'Ayşe sezon ortasında bu yazı yazılır mı?'
Cevap veriyorum; Bodrum Belediyesi ile ele ele verdim, Alaçatı'yı bitirme kampanyası düzenliyorum... Şimdi rahatladınız mı?
Yahu göz var izan var. Alaçatı'ya benim ne kinim olacak; Alaçatı, Ege'mizin biricik yerlerinden biri. Siz iki ay dükkan, kafe, restoran işletip para kazanacaksınız diye Alaçatı elden mi gitsin? Biz de buna şakşakçılık mı yapalım?
Tekrar söylüyorum; Alaçatı'yı Alaçatı yapan nargilecileri, kebapçıları, bam güm müziklerle sokaklara yayın yapan kulüpleri değildi. Alaçatı'yı sevmemizin ve diğer her yerden ayrıştırmamızın nedeni Alaçatı ruhuydu. Köy kahvesi, yöresel lezzetleri farklı biçimde sunan restoranları, Köşe Kahve'de sakızlı kurabiyenin yanında kahve içerken saatlerce sükunetle oturup kitap okunabilmesi, pazarı, tatlı evleri, sakin mekanları, fonda çalan Latin, caz, Yunan müzikleri eşliğinde şarap içilmesiydi.

TALAN EDİLİYOR
Gastronomi merkezi olacaktı Alaçatı. Kendine has atmosferi, şıklığı, özeni, yemekleri, butik otelleriyle dünyaca ünlü bir kasaba olacaktı. Dört yıl sonra gittim ki bu plandan eser yok! Gördüğünüz gibi kebapçılar basılıyor, silahlar çekiliyor. Sanırsınız Alaçatı değil Etiler! Parayı basan istediği yeri alıp istediği mekanı açabiliyor. İki aylık vur-kaç mantığı kol geziyor. Sonuç; 12 ay turizm cenneti olabilecek kasabamız yok ediliyor. Haa sözüm herkese değil, elbette pek güzel yerler var, bayıldığım dükkanlar var, nefis yemekler var. Onları da yazacağım. Ama kimse bana kalkıp 'İki ay para kazanacağız, niye yazıyorsun?' cümlesini kurmasın. Birkaç yıl sonra ne demek istediğimi anlarsınız.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA