Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Konuşmak istemediğim konular

Hiç de gıcık bir tip değilim; uykumu almışsam ve karnım toksa oldukça uyumlu bir kişiliğe sahip olduğum da söylenebilir. 'Onu yemem, bunu içmem, ay ben asla burada oturmam, o gelirse ben gelmem' tipi uyuzluklarım da yok. Ama valla billa bu konulardan baygınlık geçireceğim:
Tabii ki diyet konusu: Madem lokmaları boğazımıza dizeceksin, neden bizimle aynı sofraya oturdun be arkadaş! Yemekte diyet konuşmak son yılların takıntısı. 'Şekerim ben karbonhidratı öğlen yiyorum', 'Ağzıma ekmek koymuyorum', 'Bak erken yedik iyi oldu' frekansında cümlelere tahammül edemiyorum artık.
Eski sevgili konusu: Eski sevgilisinden ayrılalı beş yıl olmuş, hâlâ onu konuşuyor. Eski sevgilinin yeni sevgilisine takıyor, kendisi gibisini asla bulamayacağıyla övünüyor falan.
'Türkiye'nin hali ne olacak?' sorusu ve konusu: Hayır yani kardeşim; sen sadece oturduğun yerden konuşup ortamı geriyor, içimize hortumlarla umutsuzluk suları basıyorsun. Ne olacaksa olacak... Madem çok endişelisin; siyasete gir, sosyal sorumluluk projelerine katıl, bir işin ucundan tut da görelim.
'İstanbul'da yaşanmaz' konusu: İstanbul'un yaşamak için dünyanın en ideal şehri olmadığını biz de görebiliyoruz çok şükür. Ama sen de İstanbul'dasın güzel kardeşim. Madem bu evlilik seni mutsuz ediyor, çek git.
Proje konusu: Ah o projeler, bitmeyen projeler... Hele ki eğlence ve sanat dünyasındaysanız... O kafelerde, balıkçılarda falan sürekli toplanılır, anlatılır da anlatılır. Herkesin ille de yeni ve ses getirecek bir projesi vardır. Proje kankalıkları denen bir hadisemiz de var; ikiüç kişi bir süreliğine gaza gelir ve yeni projeleri için dip dibe gezerler. Sonra üşengeç ya da hayalperest olduklarından proje işi yatar ve sessizce dağılırlar. Demem o ki; bana projelerle gelmeyin, 'bak yaptık, oldu'larla gelin.
Instagram konusu: Kimin kaç takipçisi var, kim kimi takipten çıkmış, kimin hangi paylaşımı kaç beğeni almış, 'Bak bak, bilmem kim ne paylaşmış gördün mü?', 'Hadi dosta düşmana karşı bir foto koyalım' falan... Valla bıktım! Sanırsınız Instagram için geziyoruz, eğleniyoruz, yaşıyoruz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA