Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Efsane Selda Bağcan, ‘remIx’ albümü ve ben

Bilgisayarın ekranına uzun uzun bakıyorum. Hani o ilk cümle var ya, nereden tutsam, nasıl yazmaya kalksam az kalıyor; kavruk, eksik, yetmiyor.
Selda Bağcan'ın 'Remix' albümü elimde... Adıma imzaladı, 'Sevgilerle' diye. Öylece bakıyorum. Vay be, ne şanslıyım! Peki ben bu imzayı nasıl kaptım?
Geçtiğimiz günlerde 'Remix' albümü çıktı Selda Bağcan'ın. Hemen satın alıp dinlemeye başladım tabii. Genç yeteneklerle, dünya trendlerini takip ederek müthiş bir etnik-elektronik albüm yapmış. İlk favorim, 'Karlı Dağlar' remiksiyle MOGUZ oldu. Peşine, Kozmonotosman'ın düzenlediği 'Yaz Gazeteci', CAFI'den 'Gine Haber Gelmiş', Acid Pauli&Jamie'den 'Katip Arzuhalim', İpek İpekçioğlu'ndan 'Gesi Bağları'...

'AYŞE KIZIM GİTSENE'
Neyse, imzaya dönüyorum... Pazar akşamı Off Gümüşlük'te Nükhet Duru konserine gittik. Sahne kenarındaki masada beklerken, yan masamızda bir hareketlenme oldu. Kimi görelim? Selda Bağcan!
Ben bir heyecanlan, bir heyecanlan! Yanımda yapımcı Mustafa Oğuz ve Meltem Cumbul var. Bir onu, bir onu dürtüyorum: "Benim tanışmam lazım, fotoğraf çektirip CD imzalatmam lazım!" Hayran olduğu sanatçıyı gördü mü delirenlerdenmişim meğer.
Mustafa Oğuz: "E kızım git!"
Ben: "Yok gidemem, çekinirim."
Meltem Cumbul: "Ayşe gel, fotoğrafını çekerim."
Ben: "Ayy utanırım, ayıp olmasın."
Bi' de kibarım yani...
Sonunda beni alıp götürdüler yanına. Selda Bağcan, "Ooo bizim çılgın kız gelmiş" demez mi! Peşine de "Deli dolu yazılarını okuyorum" diye eklemez mi!
'Ben size çok hayranım' falan diyecek oldum ki, Meltem "Ayşee çekiyorum!" deyip fotoğrafı patlattı. Anında yüz bulan ben, bir de CD imzalattım tabii. Gerisi, günlerdir Selda Bağcan benim için...
'Selda Bağcan, Türkiye'de doğdu, dünyada büyüdü... Annesi öğretmen, babası veteriner hekim olan sanatçı, öğrencilik yıllarının geçtiği başkent Ankara'da ilk gitarını eline aldığı zaman henüz 10 yaşında bile değildi' diye yazıyor albüm kitapçığının girişinde. Sonra 'Ve tüm dünyada Selda Bağcan' bölümü geliyor. Bazıları şöyle:

81 EFSANE KADINDAN BİRİ
1980 ve 1984 yılları arasında söylediği şarkılar nedeniyle üç kez hapse girdi.
40 yıl içinde 17 adet 45'lik, 10 adet LP, 30 adet albüm çalışması olan Selda Bağcan, film müzikleri de yapıyor.
Selda Bağcan, 'Dünya Müziğinde Efsane 81 Kadın Şarkıcı' listesinde. Amalia Rodriguez, Edith Piaf, Maria Callas ve Mercedes Sosa ile...
İspanyol müzik araştırmacısı Vincente Fabuel, onun için şöyle diyor: "Batı parametrelerine göre Selda, büyük çöllerin ortasında az bulunan vahalar gibidir. Selda Bağcan'ın bu sesinin nereden geldiğini soruyorum. Bir insan; aynı zamanda nasıl bu kadar çevik, bu kadar derin, bu kadar yaratıcı ve bu kadar hissederek şarkı söyleyebilir?"
Selda Bağcan, İngiliz Rolling Stones dergisinin '100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali' listesinde yer aldı.
Ve daha onlarca dünya çapında takdir, alkış, hayranlık ve konserlerin listesi... O gerçek bir yıldız, o dünyayı aydınlatan yıldızımız. 'Remix' albümüyle; onu keşfetmemiş, bu müthiş sesi, kalbi yaşamamış yeni nesil de hayran olup büyüsüne kapılacaktır eminim.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA