AYŞE ÖZYILMAZEL AYŞE ÖZYILMAZEL

Çiçekler arasında kahvaltı: Miskistanbul!

Farklı olan dikkat çeker. Hem de öyle kocaman farklara gerek yok.
Küçücük bir fikirle, hafta sonu kahvaltısı için, üstelik en güzel havada insanları Reşitpaşa'nın sokaklarına getirebiliyorsun işte.
Bir süredir duyuyordum Misk'i...
Nerede bu Misk?
Reşitpaşa'ya çıkarken Emirgan sokakta, benim mutfağını en sevdiğim yerlerden Havandan'ın ilerisinde, bir apartmanın altında.
24 yaşındaki iki arkadaş Hazal Şen ve Eda Erbilgin'in çiçek aşklarıyla açıp çiçekçi ve kafe haline getirdikleri bir yer Miskistanbul.
Yani öyle bir sokakta, karşınıza çıkacağını hiç ummayacağınız bir yer.
Biz cumartesi sabahı kahvaltıya gittik, kapıda kuyruk vardı.
Peki Miskistanbul'un mönüsünde ne var? Kruvasanlı, pankekli, omletli kahvaltılar, chia pudingler, meyve suları, değişik çaylar, tostlar, kekler vs vs...
Birkaç şey denedik, kruvasanını beğendik.
Tek şikayetim mönüde tost yazmalarına rağmen tostun ekmeğini sadece hafifçe ısıtarak getirmeleri ve bu ricamıza rağmen ekmeği kızartmamaları oldu.
Madem ekmeği kızartmayacaksın sandviç diyebilirsin; adı üstünde tost!
Neyse, Miskistanbul pek tatlı, şirin, iç açan, farklı bir mekan. Çiçekleri de çok güzel. Tavsiye edebilirim.
BİZE ULAŞIN