Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Şikayetçi olmamak ne demek! Şikayetçi olunacak nokta tam da burası

Cüret kol geziyor sevgili okurlar... Mesele sadece cüret değil elbet; bu cüretin kaynağı, nereden fışkırdığı... Efendim İstanbul-Bodrum uçağında balayından dönen yeni evli çiftin kadın tarafı, erkek tarafını yanağından öper. Sen misin öpen! Arka sıralarında oturan bir aile ayaklanır: Laaan! Ulu orta öpüşmeye utanmıyor musunuz? Uçakta öpüşülmez!
Sanırsınız uçakta böyle bir kural var. Sanırsınız öpüşmek, sigara içmek gibi sağlığa ve çevreye zararlı bir eylem. Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var; tam tersine öpüşmenin ömrü uzattığı ispatlanalı yıllar oldu.


Merve-Mehmet Tulunay çifti, kendilerine müdahale eden yolcudan şikayetçi olmadı.

HAKKINI ARAMA ZAMANI
Neyse... Araya başka yolcular girer, öpüşme zabıtası aileyle kapışırlar. Sonuç: İki taraf da uçaktan indirilir, ifadeleri alınıp serbest bırakılırlar. Ve uçak Bodrum'a bir saat rötarla iner.
Şu soru ortaya çıkar: Peki kendi kendini ahlak bekçisi ilan edenlerle ne yapacağız? Kafalarına göre yazdıkları kurallarla kişilerin özgürlük alanlarına girip itibarlarını zedeliyor ve yaşam haklarını ellerinden alıyorlar.
Kimin neye, hangi yaşam biçimine, hangi davranışa nasıl bakacağı, yaklaşacağı ve puanlayacağı belli değil. Nereden eserse yani; o günkü ruh hallerine göre...
Dün otobüste şort giyen kız, taytla spor yapan anne, parkta sarılan sevgililer, bugün uçakta kocasını yanağından öpen kadın, yarın uzun sarı saçlarını savuran başka bir kadın, çocuğuyla tek başına tatil yapan kadın, bikinili anne vesaire vesaire... Kadına, aşka, mutluluğa, yaşam coşkusuna ve özgürlüğe engel olmanın ucu bucağı yok ki.
Çok üzüldüm çünkü bu olayı yaşayan çift, şikayetçi olmamış. Yazık! Ya olayın büyümesini istemediler, ya korktular ya da boşverdiler. Oysa yerlerinde olsam, en büyük davaları açardım. Çünkü sen benim yaşama, sevme, mutlu olma haklarıma tecavüz edemezsin. Kocamı, karımı, sevgilimi ne zaman öpeceğime sen karar veremezsin. Tabii ki uçakta sevişmekten bahsetmiyoruz, tabii ki toplum kuralları var, tabii ki kamusal alanlarda yapılacaklar ve yapılmayacaklar var ancak sevdiğini öpmek, sarılmak yapılmayacaklardan biri değil.
Ne demek şikayetçi olmamak... Olayın videosunu internette izledim, o kadar yolcu boşuna mı ayaklanıp "Atın bu adamı uçaktan!" diye bağırdı?
Çünkü bu işlerin küçüğü, büyüğü yok. Bunları geçiştirmeyeceksiniz ki yarın bir gün sizin, çevrenizdekilerin, çocuklarınızın, sevdiklerinizin başına daha kötüsü gelmesin.
Hak, tam da böyle zamanlarda aranacak bi' şeydir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA