Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Nispetiye Caddesi’ni gören yok mu?

Etiler'in can damarı, İstanbul'un en merkezi, en önemli caddelerinden biri Nispetiye Caddesi... Ama gelin görün ki ilgileneni, sahip çıkanı yok. Diyeceksiniz ki nereden biliyorsun? Bir yerden bilmeye gerek var mı, bir kere geliş-gidiş geçiverin de görün halini. Onlarca kafe ve restoran açılıyor, yatırımlar yapılıyor ama nedense bunların yüzde 80'i etçi! Yiye yiye etlere doyamadık! 'Hay sizi etler götürsün' gibisinden cümleler kurmak istiyorum.
Hadi etçilere sarmayayım şimdi... Bir kere Nispetiye'de kaldırım yok, kaldırım! Bir yaya olarak, çantamı koluma takıp salına salına yürüyemiyorum. Salınmayı bırak ezilme tehlikesi yaşamadan 10 adım atamıyorum. Çünkü bütün kaldırımlar, mekanların valeleri tarafından işgal edilmiş. Kaldırımlar otoparka dönmüş. Kaldırımlar kırılmış, yolla birleştirilmiş, tam bir rezillik.
Oysa Nispetiye ele alınsa, kurallar gelse, semt sakinleri yürüyüşe ve alışverişe çıksa güzel olmaz mı? Beşiktaş Belediyesi, gözbebeği olması gereken caddenin durumunun farkında mı? Sayın Başkan Murat Hazinedar'a soruyorum: Nispetiye Caddesi hak ettiği düzeni ve ruhu ne zaman kazanacak? Bunun için bir planınız, projeniz var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA