Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

En çok tıklananlar Spotify’da nerede?

Listeleri, takipçileri, müzik çeşitliliği, uygulamasının kolaylığı ile Spotify; internetin en büyük müzik ağlarından biri. Geçtiğimiz hafta Spotify; 2017'de Türkiye'de en çok dinlenen şarkıların ve şarkıcıların listesini açıkladı.
Top 10 sanatçı:
1. Sezen Aksu
2. Ed Sheeran
3. Sıla
4. Tarkan
5. Sagopa Kajmer
6. Imagine Dragons
7. Teoman
8. The Weeknd
9. Manuş Baba
10. Müslüm Gürses
Top 5 Şarkı:
1. 'Shape of You'- Ed Sheeran
2. 'Despacito Remix'- Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber
3. 'Raf'- Deeperise
4. 'Sen Olsan Bari'- Aleyna Tilki
5. 'Rockabye'- Clean Bandit feat Sean Paul, Anne Marie
Sizi listelere boğmayayım ama 2017'nin Top 5 albümü listesinde ise bir numarada Sezen Aksu, ikide Manuş Baba, üç-dört yabancı albüm, beşte Müptezhel var.
Spotify dediğin; evlerde, arabalarda, restoranlarda, kafelerde, plajlarda, otellerde, spor salonlarında, her yerde kullanılan bir müzik uygulaması. Ciddi, doğru ve önemli veriler bunlar yani.
Peki 'Youtube'da şarkılarım bilmem kaç milyon tıklandı, en iyi benim, kralım/kraliçeyim, efsaneyim, kimse elime su dökemez, en iyisi benim' diyen arkadaşlar, genç arkadaşlar Spotify listelerinde nerede acaba?
'Youtube'da tıklanma rekorları kırıyorum' çekip de Spotify'da da en çok dinlenen tek isim; 'Sen Olsan Bari' şarkısıyla Aleyna Tilki. Zaten şarkının başarısı, inkar edilemeyecek şekilde ortada.
Peki gerisi ne iş? Şimdi isim vermek istemiyorum, herkes kendini biliyor. 'Benim görselim ön planda, müthiş kliplerimle milyonlarca kez izleniyorum' diyecekler bir yana; Youtube'da sahte tıklanmaları itiraf etmek isteyenler bir adım öne çıksın lütfen!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA