Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hadi bakalım eteklerdeki taşlar dökülsün

Önce sözüm kadınlara...
Sözlü ya da fiziksel tacize uğramak ve bir erkeğin sahip olduğu gücü sizin üzerinizde kullanmaya çalışması, sizin suçunuz değil!
İşinizi, itibarınızı, toplum içindeki saygınlığınızı kaybedeceğinizi düşünerek susmanız ise sizin suçunuz. 'Dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek peşinden koşmaz' mantığını hemen şimdi silin, atın kafanızdan.

SUSUNCA DÜZELMİYOR
Çevremde; cinsel tacize uğrayıp da 'olay çıkmasın' endişesiyle, 'kimseler duymasın' paniğiyle, 'işimi gücümü kaybederim' gerginliğiyle, 'sevgilim/kocam/ babam duymasın, gebertir' korkusuyla susan onlarca kadın var.
O da bi' şey mi; tecavüze uğradığını söyleyince aileden aforoz edilip 'Sen kaşınmışsındır' çıkışıyla yüzüne bakılmayan kadınlar var. Sırf patronuna, müdürüne, yapımcısına yüz vermedi diye kariyerleri başlamadan biten, önleri tıkanan, çaresizce en düşük maaşları alanlar da gırla.
Erkeğin, gücünü kadınlara cinsel istismarda bulunmak için kullanması yeni bi' şey değil ve sadece bize ait de değil. Bakın Hollywood #MeToo hareketiyle yıkılıyor.
Peki bu #MeToo hareketi, 2018 yılında nasıl bu kadar büyüdü?
Kadınların birleşip seslerini sonuna kadar çıkartmasıyla elbette...
Yapımcı Harvey Weinstein hakkında yapılan ilk taciz/ tecavüz şikayetinin ardından, bir bir döküldü diğer kurban kadınlar. Sonrası çığ oldu, sel oldu. Korkular dağıldı, kadınlar güçlendi.
Çok da güzel oldu ve tüm dünyadaki cinsel tacize/ tecavüze uğrayan kadınlara ışık doğdu.
Aylar önce #MeToo hareketi gündeme bomba gibi düştüğünde sormuştum, "Peki bizim medya, sanat ve eğlence dünyamızda kadınların itirafları ne zaman başlayacak? Ne zaman bu sapık, ruh hastası, kadınları küçük gören erkekler bir bir ifşa olacak ve çalışacak yer bulamayacak, sosyal hayattan dışlanacaklar?" diye...

'BU HALİNİ BİLMEYEN Mİ VAR!'
'Yasak Elma' dizisinde çalışan, 19 yaşındaki gencecik kostüm asistanı kız, 62 yaşındaki oyuncu Talat Bulut'un kendisine sette cinsel tacizde bulunduğunu söyleyiverdi işte. Aferin ona; cesaretini ayakta alkışlarım!
Gümüşlük'te konuyu konuştuğum oyuncu arkadaşlarım, "Ohooo onun bu halini bilmeyen mi var?" gibi laflar söyleyince şoke oldum. Madem onun bu hallerini bilmeyen mi var, buyursunlar sahaya çıkıp konuşsunlar. Tek tek açıklasınlar yaşadıkları tacizleri, susmasınlar.
Susunca geçmiyor, susunca düzelmiyor, susunca bu adamlara bir halt olmuyor.
Dizinin yapımcısı Fatih Aksoy sağolsun, hiçbir şekilde tacize göz yummayacağını, dizinin gidişatı nasıl olursa olsun, savcılık soruşturma açtığı anda Talat Bulut'un işine son vereceğini açıklamış.
Hande Ataizi de, bir zamanlar aynı dizide rol aldığı Talat Bulut'un kendisine gece yarısı Van Gölü'ne girmeyi teklif ettiğini açıklamış meğer. Tabii kimseler görmek istememiş, erkek egemen medyamız olayı deşmemiş.
Hande; havalı, seksi, tek başına bir kadın ya, ondandır!
O zaman ben de şimdi eteklerdeki taşların bir bir dökülmesini istiyorum ve bekliyorum.
Yeter artık kızlar; sustuğunuz, sindiğiniz, korktuğunuz yeter.
Kişi korkacaksa, kendisine saygısını kaybetmekten, yapacağı bi' şey varken susup sinmekten korkmalı; el âlemin ne diyeceğinden değil, işini kaybetmekten değil...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA