Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kadınların yaşı...

Kadınların yaşı sorulmazmış...
Neden? Kadınlar istemez de ondan. Oysa insan yaşla demlenip güzelleşmiyor mu? Al sana bir çelişki daha... Dün gece arkadaşım Yasemin'le (Şefik) konuşuyoruz.
Doğum günüm sebebiyle, bu yaşıma kadar hayatla ilgili öğrendiklerimi yazmayı düşündüğümü söylüyorum.
Artık neler neler öğrendiğimi zannediyorsam... Yasemin, "Herhalde yaşını yazmayacaksın Ayşe" demez mi!
"Neden?" diye sordum, "Öyle" dedi, "Artık 35 değilsin, bundan sonrasını insanların gözüne sokmaya gerek yok." Aklıma rahmetli anneannem geldi; kendisini bildim bileli 52 yaşındaydı ve yaşını 52'ye şoklamıştı. Dalga geçmek de sonuna kadar yasaktı.
Çok yakın olduğum bir başka kadınsa, yaşını her sorduğumda "Terbiyesiz!" fırçasını atar bana. Halbuki 'Ben onun yaşında onun gibi müthiş bir kadın olabilir miyim acaba?' diye hesaplar yapmak istiyorum kafamda.
Demek ki kadınların yaşı sorulmuyor arkadaş.
Bir de elimizde 'Ben o yaşta hissetmiyorum' kalıbımız var tabii. Hiç olur mu öyle şey; o yaşta görünmeyebilirsin ama kesinlikle o yaşta hissediyorsun işte. 'Bugünkü aklım olsa' cümlesi, yaşla hissettiklerin ve öğrendiklerinle dile gelmiyorsa neyle geliyor ki...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA