Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Fashion Week’in ‘en’leri

Bir Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul'u daha geride bıraktık. Yeni mekan Zorlu PSM çok sevildi. Koskoca bir moda haftasının AVM içinde gerçekleşmesi beyin hücrelerimizle oynamadı değil ama ulaşım kolaylığı, bu sorunun üstünü örtmeyi başardı. Mekanlar dolup taştı. Dost meclisleri öbek öbek her kafeyi, her restoranı doldurdu. 'Magazin rüzgarı, moda haftasını esir aldı' diye sesler yükseldi ama tasarım anlamında altyapımız oldukça eksik olduğu için 'İyi ki magazin var' denildi. 'Diğer moda haftalarında böyle bir şey yok' sesleri yükseldi ama en önemli moda haftalarından Paris Moda Haftası'nın Kim Kardashian'ın hırsızlık olayına kurban gittiğini hatırlatayım. Gerçi ne olursa olsun sektör; Valentino'nun, Yves Saint Laurent'nin, Lanvin'in yeni kreatif direktörleri ile sunulan koleksiyonlarına büyük ilgi gösterdi. Bizde bunun karşılığı Derya Açıkgöz ve Selma Çilek gibi isimler olduğundan, bir anlama zorluğu yaşamamız normal. Demem o ki, tasarım anlamında ne görüyoruz ki 'Keşke Demet Şener'in dansı olmasaydı' diyoruz. Gelelim, konuşulanlardan edindiğim izlenimlere göre moda haftasının 'EN'lerine:

En ses getiren ve temaya uygun: Deniz Berdan
En beğenilen ve iç geçirten: Özgür Masur
En 'Tüm defileler burada olsa' dedirten: Pera Palace'da gerçekleşen Lug Von Siga defilesi
En maskülen: Kiğılı. Jilet gibi şık erkekleri özlemişiz.
En seksi: Cihan Nacar
En sansasyonel: Demet Şener danslı Raşit Bağzıbağlı defilesi.
En özgün: Özlem Süer
En romantik: Bora Aksu
En detay zengini: Mehtap Elaidi, Murat Aytulum
En teknolojik: Bashaque
En sanatsal kavuşma: Bahar Korçan
En street style: Sudi Etuz, Meltem Özbek
En iyi parti: Soho House'daki Les Benjamins
En front row: Özgür Masur
En yeni front row: Aslışah Alkoçlar
En şık front row: Burcu Esmersoy
En rüküş front row: Seçkin Piriler, Hazal Ergüçlü, Hadise
En yadırganan: Diğer hiçbir moda haftasını kaçırmayan dergi genel yayın yönetmenlerinin olmaması ve moda editörlerinin defilelere rağbet etmemesi
En eksik: Belirleyici trendlerin olmaması
En kahkaha attıran: Bazı moda blogger'larının sadece moda haftası süresince alakasız stillerin içinde kaybolmaları
En 'Kızılay mı dağıttı?' dedirten: Trend alarmını yaz aylarında verdiğim diz üstü çizmeler. Memleketi öyle bir sardı ki, trendden sıkılmama bir hafta yetti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA