Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Kırmızı halı sezonu Altın Küre ile başladı

Altın Küre Töreni ile birlikte 2017'nin ödül sezonu resmen açılmış oluyor... Bundan böyle Oscar Töreni'ne kadar her hafta ödüllü kırmızı halı keyfi yaşayacağız. Oscar'ların ardından da Avrupa'nın festivalli kırmızı halılarına geçeceğiz. Tabii ki ekranda Altın Küre'yi yine hayranlıkla izledim. İzledikçe bir kere daha takdir ettim, bir kere daha; bu denli kusursuz bir tören yapabilmemiz için kaç bin fırın ekmek yememiz gerektiğini düşündüm. Neyse, gelelim işin beni en ilgilendiren kısmına, yani kırmızı halıya....

EN ŞIKLAR

Bu sene en beğendiklerim, çok ünlü olmayan isimlerden geldi. Hailee Steinfeld, rüştünü ispat etmek ister gibi göründğü seçimleriyle beni baya şaşırttı. Lavanta renkli nefis bir Vera Wang elbise seçmiş. Renk ve kesim yakışmış, kusursuz taşımış. Bir diğer çok beğendiğim isim ise, çok sevilen 'Outlander' dizisinin başrol oyuncusu Caitriona Balfe oldu.
Delpozo elbisesinin renk bloklarını ve kesimini çok beğendim. Romantik duru güzelliğiyle kırmızı halının en zarif ismiydi.
Fazla olmasa da beğendiğim birkaç isim daha vardı. Mesela Jessica Biel'ın Elie Saab elbiseyi taşıyışını sevdim. Ancak küçük göğüslüler için tavsiye edebileceğim elbiseyi Jessica harika taşımış. Lilly Collins, taşıması müthiş zor prenses kesim, bol işlemeli Zuhair Murad içinde gerçek bir prenses gibi. Ama en beğendiğim; saç modelinin ve makyajının elbiseyle uyumu oldu. Ve tabii ki Emma Stone. Valentino elbisesi çok güzel ama ben gözümü vintage Tiffany&Co. choker gerdanlıktan alamadım.
Bir de şık bulmasam da güzelliğinden gözlerimi ayıramadığım bir isim oldu; o da Emily Ratajkowski. Cüretkar Reem Acra elbise daha güzel nasıl taşınırdı bilemiyorum.
Bu kadının başka bir güzelliği var.
Kırmızı halının karakterli duruşuna sahip olan da Evan Rachel Wood oldu. Herkesin en gösterişli elbiselerle boy gösterdiği bir alanda, kıran kırana savaşın ortasında protest bir yaklaşımla 'Herkes elbise giymek zorunda değil' mesajını verdi. Hem de en klas şekilde.



EN RÜKÜŞLER

Hepsi de birbirinden ünlü isimler. En büyük hayal kırıklığımla başlarsam, öncelik Sarah Jessica Parker'a ait. Prenses Lea'ya gönderme yaptığı Vera Wang elbise üstünde o kadar kötü görünüyor ki, eleştirmeye nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Kesim kötü, kollar alakasız. Bir de bu tafta kumaşlar artık baya geride kaldı. Giyenecekseniz, yanınızda birinin buharlı ütüyü her an hazır tutması gerekiyor.

Lea'nın örgü saç modeli de yakışmamış.
Unutulmayacak bir SJP rüküşlüğü!
Janelle Monae kimdir bilmiyorum ama üstündekinin bir Armani olduğunu duyduğumda düşüp bayılacaktım. Hayatımda gördüğüm en kötü elbise olabilir. Bir diğer düş kırıklığı elbise de Felicity Jones'dan geliyor. Üstündekinin bir Gucci olduğunu söylesem inanır mısınız? Nicole Kidman'ın kırmızı halıda bizlerle dalga geçmesi uzun sürmedi mi? Eskiden her an şık olan kadın gitti, her daim rüküşlük abidesi geldi.
Elbise bir Alexander McQueen ama maalesef Kidman'ın üstünde karmakarışık durmuş.
Sanırım sorun elbisenin kendisinde.
Hani yıllardır, küçük göğüslüler her türlü dekolteyi iyi taşıyor diye söylemekten bıkmıyorum ya, işte bana Kim Kardashian ve türevleri gibi her defasında en iyi örnekleri sunan değişmez bir diğer ismim de Sofia Vergara. Dekoltenin kötü durmasını bir tarafa koydum; sahip olduğu tüm altınları çalınmasın diye üstünde taşıyor gibi.
Ama kırmızı halıda öyle bir an yaşandı ki, saydığım tüm rüküşleri unutabilirsiniz.
İngiliz oyuncu Lola Kirke, rolü gereği uzattığı koltuk altı tüylerini hiç saklama gereği duymamış. O kadar duymamış ki, straples kesim elbise giymiş. Hatta göstermek için de pozlarıyla epey çaba sarfetmiş.
İnsanın gördüğü an midesini ters yüz eden saçmasapan bir özgüven.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA