Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Tek paylaşım 1 milyon dolar

Sosyal medyanın gücü aldı başını gidiyor ve gün geçtikçe de artmaya devam ediyor. Orada yaşayıp orada nefes alıyoruz. Üzüntümüzü, neşemizi, kaybımızı, ümitlerimizi, giydiğimizi, sevdiğimizi, kısacası artık her şeyimizi ve her anımızı sosyal medyada paylaşıyoruz. Öylesine her şeyi değiştirdi ki bu sosyal medya; artık yeni ünlüler bile sosyal medyadan çıkar oldu.
Bu yazıyı yazmamın sebebi; sosyal medya analiz şirketi D'Marie'nin açıkladığı sonuçlar. Ünlülerin Instagram'da paylaştığı bir karenin reklam değerini ve bu paylaştıklarından ne kadar kazandıklarını araştırmışlar. Sonuçlar dudak uçuklatacak cinsten.
İşte inanılması zor rakamlarla, sosyal medyada en değerli beş isim:
1. Beyonce: Hesabından paylaştığı tek bir kare tam 1 milyon dolarlık reklama bedel. Hatta hamileliğini ilan ettiği fotoğraf, Instagram'da en fazla beğeni alan paylaşım olarak rekor kırdı.
2. Selena Gomez: Kendisi Instagram'ın en çok takip edileni. Tam 116 milyon takipçisi var. Tek kare paylaşımının değeri tam 550 bin dolar.
3. KardashIan Kardeşler: Kim Kardashian'ın 2016'da markalardan talep ettiği tek kare paylaşım bedeli 500 bin dolardı.
Toplam 100 milyon takipçiye sahip olan kardeşleri Khloe ve Kourtney'nin tek bir paylaşım için istedikleri bedel ise 250 bin dolar.
4. Kendall Jenner, Cara Delevingne, Gigi Hadid: Instagram'ın süperstar modelleri. D'Marie'nin CEO'su Frank Spadafora, 2015 yılında CR Fashion Book dergisine verdiği röportajda, üçlünün sosyal medya değerlerinin 125 bin ile 300 bin dolar arasında olduğunu söylemiş. Geçtiğimiz Mart ayında Kendall Jenner'ın bir markadan tek bir paylaşım için 400 yüz bin dolar talep ettiği biliniyor.
5. Super modeller: Major Model Ajansı'nın kurucularından Katia Sherman'ın ifadesine göre; Karlie Kloss, Behati Prinsloo gibi tanınmış bütün süpermodellerin tek kare paylaşım bedelleri 25 bin ile 50 bin dolar arasında değişiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA