Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Milano Moda Haftası’ndan renkli sokak yansımaları

Geçtiğimiz günlerde Milano'da düzenlenen moda haftasında ünlü markaların birbirinden iddialı ve görkemli defilelerine evsahipliği yaptı. Hemer her moda haftasının olduğu gibi Milano Moda Haftası'nın en keyif veren ikilisi yine; sokak modasının yıldız ve yıldız adayları ve sokak modası fotoğrafçıları oldu.
Moda haftası boyunca markaların defilesi başlamadan bir saat öncesinden yüzlerce fotoğrafçı, defilelerin düzenlendiği mekanların dışında kilit noktalarda bekler. Sonrası, başlasın sokak defilesi. İnanın en az içerideki defile kadar ilginç, hatta daha eğlencelidir bu sokak defileleri. İçeride hangi markanın defilesi varsa; o markanın en gözde kıyafetinden giyilir, bir manken edasında yürünmeye başlanır ve fotoğrafçının dikkatini çekmek için gereken her türlü numaraya başvurulur. Burası tek bir karesi çekilsin diye en absürt kıyafetlerin sergilendiği bir arenadır. Günde beş defileye gidilecekse, her defile için farklı kıyafetler giyilir. Ve burada asla ukalalık, 'Sen kimsin ki beni çekiyorsun!' derdi yaşanmaz. Aksine herkes herkese rahatça, uzun uzun, hatta gülümseyerek poz verir. Zaten vermeyecek olan da defilenin başlamasına az bir zaman kala gelir ve hemen yerine oturur.
Sokak modası fotoğrafçılarının kemikleşmiş favorileri Anna dello Russo, Giovanna Battaglia ve Chiara Ferragni. Fotoğrafçılar arasında çıkan koşuşturmacadan ve karışıklıktan bunlardan birinin geldiği hemen anlaşılıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA