Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Bir hafta böyle geçti...

Dijital dünyanın yaşattığı süprizleri seviyorum. Elon Musk'ın 50 yıldır modellik yapan 70 yaşındaki annesi Maye Musk'ı sosyal medyamda konu ettikten sonra yaşanılanlar ilginçti. Bu güzel ve etkileyici kadının ne kadar cool olduğundan bahsederken araya Türk magazinciliğinden örnekler serpiştirip Maye'nin sosyal medyada oğlunu takip ettiğini ama oğlunun onu takip etmediğini yazmıştım. Yazı yayınladıktan beş saat sonra Elon Musk, annesini takibe aldı. Acaba bu konu aralarında nasıl konuşuldu diye hâlâ merak içindeyim.
Başarılarını yurt dışına da taşıyan Raisa&Vanessa markasının defilesine ilgi büyüktü. Markanın kıyafetlerini giyip gelen davetliler de en az yeni koleksiyon kadar ilgi çekti. Bu defilede giydirilen ünlü seçimine benim gibi birçok kişi anlam veremedi. Belli ki herkes R&V kadını olamıyor. Şeyma Subaşı, beklenilenin aksine defileye Off-White marka ceket elbise giyerek geldi. Aynı ceketi aylar önce Bella Hadid giymişti. Tabii hemen en çok kime yakıştı anketleri yapıldı. Sayfamda yayınladığım ankette kullanılan 580 bin oyun yarısını Şeyma, diğer yarısını da Bella aldı.

Londra Moda Haftası'nda Ashish defilesinde çalan İbrahim Tatlıses 'in 'Ölürsem Kabrime Gelme İstemem' şarkısından sonra Milano Moda Haftası'nda da Antonio Marras defilesinde Sezen Aksu'nun 'O Sensin' parçası çaldı. Bakalım İstanbul Moda Haftası'nda da böyle süprizler yaşanacak mı...

Malumunuz, modada devir, şıklığın değil dikkat çekmenin devri. Gucci'nin 2018 sonbahar-kış koleksiyonu, bu konuda tartışmasız sezonun en ses getireniydi. Kendi kafalarını taşıyan cyborg'lar, sosyal medyada binlerce caps'e konu oldu. Halbuki Rick Owens, 2009 yılında kendi kafasını koltuk altına almıştı bile. Bu da Gucci kreatif direktörü Alessandro Michele'nin esinlenme vukuatlarının hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor.

Bir diğer ses getiren marka ise Moncler oldu. Marka, sekiz tanınmış tasarımcıyı Moncler Genius adı altında toplayarak birbirinden ilginç modellerin yer aldığı geniş bir koleksiyona imza attı. Özellikle Pierpaolo Piccioli'nin modellerini nerede, Craig Green'in modellerini ise nasıl giyeceğimizi düşündük ama cevabını bulamadık.

Tüm markaların giydirmek için yarıştığı Hadid Kardeşler'in tercihi, Türk markası oldu. Bir hafta içinde genç tasarımcılarımızdan Şebnem Günay imzalı puffer montu Bella, kazağı da Gigi giydi. Gururlandık ve derhal bayrakları astık.

Saadet Işıl Aksoy'un, son filmi 'Ailecek Şaşkınız'ın galasında giydiği elbisesi çok konuşuldu. Aksoy, son dönemin gözde markası Sudi Etuz'dan şahane bir pembeye sahip gösterişli bir model seçmiş. Ama sayesinde bir kemerin gücünün ne kadar büyük olabileceğini de öğrenmiş olduk. Saçı ve makyajı kusursuz güzellikte.

HAFTANIN MARKALARI

1-ŞEBN EM GÜNAY
2-RAISA&VANESSA
3-SUDI ETUZ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA