Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Taklit kapak moda dünyasını karıştırdı


Elle dergisi'nin Mayıs- Haziran kapağı moda dünyasında bomba etkisi yarattı. Kapağı gördüğümde bir an İngiliz Vogue dergisinin 2019
Eylül sayısına bakıyorum sandım. Hafızalarda daha çok taze olan UK Vogue Eylül sayısı dünya çapında ses getirmişti çünkü konuk editörlüğünü Sussex Düşesi Meghan Markle yapmıştı. Böylesi bilindik bir sayının kapağına benzer bir kapakla dergiyi çıkartmak etik değerlere uymamanın dışında büyük de bir cesaret. Sanki dergiyi sadece kendilerine çıkardılar da bu benzerliği kimseler göremeyecek ya da anlayamayacak. Sonrası yaşanan krizi de iyi yönetemediler. Sosyal medya hesaplarına gelen eleştirel yorumlara dergi ekibinin verdiği cevaplar, laf dalaşmaları da yakışmadı. Böyle bir benzerliğe girecek cesaret gösterilmişse, gelecek eleştirileri de göğüsleyecek bir duruş olmalı.

AKILLI TELEFONLA
DERGİ ÇEKİMLERİ
Mayıs ayı dergilerinin çoğu kapaklarını günün şartlarına uygun olarak hazırladı. Facetime, akıllı telefon ve Skype ekranlarından çekilen kareler süsledi kapakları. Harper's Bazaar'ın kapağı için Portekizli top model Sara Sampaio'nun çekimi Facetime üzerinden yapıldı. Sektörün yara almadan devam edebilmesi için çıkması gereken sayılar büyük bir emekle ve başarıyla hazırlandı. 'Yeni normal'e geçtiğimiz şu günlerde yine eski tarz çekimlere başlanacağını düşünüyorum.

Adele'in yeni imajı sosyal medyayı ikiye böldü
Dünyaca ünlü şarkıcı Adele, kilo vermeye devam ediyor. Doğum gününde paylaştığı son fotoğraf büyük yankı uyandırdı. Toplamda 45 kilo vererek adeta bambaşka birine dönüşen Adele, siyah mini elbisesi içinde son derece iyi görünse de sosyal medyayı ikiye böldü. Eski halini tercih edenlerle büyük değişimi takdir edip beğenenler arasında büyük bir laf yarışı başladı. Bir süre sonra spor ve diyetle değil ancak mide küçültme ameliyatıyla bu kadar kilonun verileceğini iddia edenler de işin içine girdi. Elbette 45 kilo vermek büyük bir başarı. Her şeyden önce sağlık açısından önemli. Ama eski Adele'in ikonik görüntüsü çok başkaydı benim için. Şimdi o ikonik güçlü görüntü gitti, yerine sıradan ,sanki sistemin dayattığı zayıf kadın aldı. Ama yeni haliyle mutluluk saçtığı gülümsemesini görünce de fikrim değişiyor ve 'Yeni Adele' diyorum. Bakalım bu yeni Adele'in yine başarılı müzik kariyerini mi konuşacağız yoksa moda dünyasına bir efsaneyi daha mı kurban edeceğiz; bunu ancak zaman gösterecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA