Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Tripod ve saç boyası çok satıldı puzzle in oldu

Karantina döneminde birçok sektör ister istemez yara alsa da bu durumun tersini yaşayıp karantina döneminde canlananlar da oldu. Bunlardan bazılarını sizler için derledim...
Markete gitme alışkanlığımızın yerini online uygulamalar aldı. E-ticaret böylelikle evden çıkamayan herkesin kullanmak durumunda olduğu bir sektöre dönüştü. Özellikle sokağa çıkma yasağı uygulamasına saatler kala bu uygulamaların çöktüğü bile oldu. Özellikle ekmek yapımı için kullanılan un, maya gibi malzemeler kapanın elinde kaldı.
Mağazadan görerek, dokunarak, deneyerek alışveriş yapma alışkanlığımızın yerini bu dönemde online satış kanalları aldı. Giyim, kozmetik gibi ihtiyaçlarımızı aldığımız siteler, bu dönemde bize çok yardımcı oldular.
Çocukluğumuzda eve gelen misafirlere ikram ettiğimiz kolonya alışkanlığımız geri kazanıldı. Pandeminin ilk dönemlerinde marketlerde bir anda stoklar tükendi. Dünyaca ünlü lüks markaların parfümlerinin yüzüne bile bakılmadığı günlerde limon kolonyası sürmeyen kalmadı.



Kim derdi ki bu yılın ilkbahar-yaz koleksiyonu ev kıyafetleri ve pijamalar olsun. Kot ceketler, açık renk pantolonlar, çiçekli elbiseler, topuklu şık ayakkabılar dolaplardan neredeyse hiç çıkma şansı bulamadı. Sosyal medyada ünlülerin paylaşımları abiye elbiselerden taytlı, tişörtlü ev hallerine döndü.
Karantina sebebiyle sevilen tüm dizi çekimlerine ara verildi ve yeni bölümler gelemedi. Bu da 7'den 70'e herkesi özel dizi/film platformlarına yönlendirdi.
Evde olsak bile saçlarımızı boyamadan duramadık. Saç tonuna uygun renkleri aradık internette, boyayı sipariş edip beyazlara veda ettik. Saç boyaları ve boyama setleri bir anda kadınların sipariş listelerinin en üst sıralarına oturdu.
Karantinayla birlikte gelen sosyal medyada canlı yayın yapma akımıyla birlikte tripod satışları patladı. Tripod'lar sayesinde telefonunuz hem sabit duruyor sizi yormuyor, hem de çeşitli ışık seçenekleriyle yüzünüz daha aydınlık ve canlı görünmüş oluyor.
Çocuklar sıkılmasın diye ailecek oynanan oyuncaklar da çok satın alındı. En çok tercih edilenlerin başında puzzle'lar geldi.

SPOR MATLARINA TALEP ARTTI



Evde spor yapma trendi ortalığı kasıp kavurdu. Pilates topları, ağırlıklar, koşu bantları, kondisyon bisikletleri satış patlaması yaşadı. Hatta bazı ücretli antrenman uygulamalarıyla yarışlar bile yapıldı. Spor matlarına da büyük talep oldu

YENİ TREND RENKLİ VE DESENLİ MASKELER



Ülkemizde eczanelerden ücretsiz temin ettiğimiz maskeler artık satışa da açıldı. Renk renk, desen desen maskeler, şüphesiz bu dönemin en çok kazananı olacak. Maskeyle birlikte yüzlerce çeşit siperlik modelleri de alışveriş sitelerinde kapış kapış satıldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA