Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Futbolcu mekan işletir mi?

Okumayanlar için önce haberi özetleyim: Erman Toroğlu, Eskişehirspor'un golcü oyuncusu Ümit Karan'ın sahibi olduğu Maçka'daki Frame adlı gece kulübüne gitmiş. Mekandan bir yetkili de "Erman Hocam. İyisiniz hoşsunuz ama Ümit Karan sizi burada istemiyor. Mümkünse burayı terk edin" demiş ve Erman Hoca da hiç tartışmaya girmeden mekanı terk etmiş. Vatan gazetesinde çıkan bu haberde ayrıca Ümit'in evlenmeden bir gün önce Galatasaray forması altında oynadığı bir maçta üç gol atınca kendisi hakkında "Ümit bütün golleri bu gece attı. Yarına gol kalmadı" diyen Erman Hoca'dan, mekanından kovarak intikam aldığı yazıldı... Haberi okuduktan sonra Erman Hoca'yı aradım. Olayı doğrulayan Erman Hoca bakın neler dedi: "Vallahi olay doğru. O mekana gittim ve evet, bir arkadaş geldi mekanı terk etmemi söyledi. Yorumu size bırakıyorum..." Ben de ardından "Frame'in Ümit'in mekanı olduğunu bilmiyor muydunuz?" diye sordum. O da: "Yoo bilmiyordum ama Ümit'in mekanı olduğunu bilsem de yine giderdim. Zaten çıkacaktım, mekanı beğenmedim" yanıtını verdi.

YENİ BİR POLEMİK KONUSU
Erman Toroğlu'nun fazla konuşmaya niyeti yoktu ama muhabir ruhum kabarmıştı, uzattım sohbeti ve Erman hocadan nur topu gibi yeni bir polemik konusu çıktı: "Benim oradan kovulmamdan çok, asıl tartışılması gereken futbol hayatına devam eden bir oyuncunun gece kulübü işletip işletmeyeceğidir." Sıra geldi benim yorumuma: Şu eğlence sektöründeki işletmecilerin şişkin egosunu anlamakta zorluk çekiyorum. Hatırlarsınız vakti zamanında İzzet Çapa da sırf mekanını eleştiren bir yazı kaleme aldığı diye Onur Baştürk'ü kovmuştu. Eminim kendisi de pişman olmuştur bu durumdan. Ümit'in, Erman Hoca'ya yaptığı da ayıp. Sonuçta Ümit profesyonel bir işletmeci ve kendi mekanına gelip efendi gibi eğlenen bir adamı dışarı çıkarmaya hakkı yok. En azından beyefendiliğe sığmaz bu davranış. Aslında hiçbir işletmecinin huzursuzluk yaratmadığı sürece müşterisini kovmaya hakkı yok. Bu arada Ümit, rövanşı aldığını düşünüyorsa çok yanılıyor. Düello kültüründe böyle bir rövanşa da yer yok. Gelelim futbola devam Ümit'in mekan işletip işletemeyeceğine... Bence işletebilir. Tabii bu durum, futbol hayatını olumsuz yönde etkilemediği sürece... Geriye bakıp düşünüyorum da... Ümit'in futbol kariyerindeki düşüş ve sonrasında Galatasaray'dan Eskişehir'e transfer olması ile Frame'in işletmeciliğini üstlenmesi aynı döneme denk geliyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA