Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Özdemir ince'nin Orhan Pamuk nefreti!

Bu nefretini daha önce de dile getirmişti ama dünkü yazısında işi hakaret boyutuna taşımışa benziyor Özdemir İnce... Yazının tamamını Hürriyet'in internet sayfasına girip okursunuz. Ben sadece önemli gördüğüm noktaları yazacağım... Efendim, Özdemir Bey, Orhan Pamuk'un ABD'de 'Charlie Roze Show' adlı programda "Türkiye'de demokrasinin din devletine dönüşeceğinden mi korkuluyor?" sorusuna verdiği şu yanıta çok sinirlenmiş: "Hayır böyle söylüyorlar, ama ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Bence bahane bu. Maalesef, Türk bürokrasisi ve ordudaki bazı kesimler, sahip oldukları ayrıcalıklarını kaybetmek istemiyor. Kendimi kültürel olarak onlara (laiklere) yakın hissediyorum. Daha Batılılar, ancak, kendi otoriter hallerinin, hoşgörüsüzlüklerinin, ifade özgürlüğü üzerinde durmamalarının, Türkiye insanlarının oylarına saygı göstermemelerinin sorununu yaşıyorlar. Laiklerin birçoğu iyi insanlar ama demokrasiye, halkın oylarına ve insan haklarına saygıları yok." Kısaca Pamuk, Türkiye'deki Ulusalcılar'ın temel çelişkilerine değinmiş.

BU NASIL KİNDİR?
Bu polemik, bu köşenin yeri değil, benim asıl altını çizmek istediğim nokta Özdemir Bey'in aynı yazıdaki; "Bu ne ödenmez borçmuş, bu ne tükenmez kin ve nefretmiş? Büyük yazar kimseye borç ödemez; gerçek yazar kimseye kin duymaz ve kimseden nefret etmez! Nobel Ödülü alt tarafı bir ödüldür... Kimseyi büyük yazar yapamaz, adam sınıfına yükseltemez!" sözleri... Özdemir Bey bu nasıl bir kindir ki, Nobel'e 'alt tarafı bir ödül' deme cüretinde bulunuyorsunuz. Bu nasıl bir nefret duygusudur ki, aynı yazıda Pamuk'a "Bu densiz adam utanma ve arlanma duygusunu tamamen yitirmiş" diyerek hakaret ediyorsunuz.

ÇEKEMEMEZLİK...
Bitmedi! Özdemir Bey bu nasıl bir çekememezlik duygusudur ki, yazınızın başında işportada satılmazken (kendisinin iddiası) Pamuk'un 'Cevdet Bey ve Oğulları'nı yayınlamasını desteklediğinizi, onu eleştiren yabancı yazıları yayınlatmadığınızı ama sonra Pamuk'un Can Yayınları'ndan çok para istediğini falan yazmışsınız... Yani Özdemir Bey lafı, 'Pamuk'un elinden ben tuttum'a mı getirmek istiyorsunuz. Özdemir Bey korkarım ki, "Gerçek yazar kimseye kin duymaz ve kimseden nefret etmez" derken galiba kendinizde olmayan özellikleri yazmışsınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA