Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Eşcinseller de Cemil İpekçi'ye karşı

İki sene önce Cemil İpekçi'nin Türkiye'de eşcinsellerin haklarının kazanımında önemli bir figür olabileceğini yazmıştım. Hatta yazımın başlığı şuydu: "Cemil İpekçi evlensin, sonra da milletvekili olsun!" Çünkü eşcinselliğin hâlâ tabu olduğu bir ülkede, eşcinsel kimliğini dobra dobra açıklamak, "İlk göz sürmemi babam almıştı" demek, hayat arkadaşıyla objektiflerden kaçmamak, daha da ileri gidip 'muhafazakâr eşcinselim' diyerek kafalardaki ezberi bozmak önemli adımlardı benim gözümde. Ancak ne olduysa son bir yılda İpekçi, acayip açıklamalar yapmaya başladı. Bir röportajında "Doğu'da baskı gören gay'ler için bir şey yapmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna "Hayır düşünmüyorum. Çünkü ben insanlar için bir şey yapmayı düşünüyorum" yanıtı verdi. Sürekli eşcinsel kimliğini öne çıkardı ama onların toplumda yaşadığı haksızlıkları dile getirmek adına en küçük bir gayret göstermedi. Aslına bakarsanız göstermek zorunda da değil, her insan aktivist olacak değil ya! Ama İpekçi açıklamalarıyla Türkiye'de yeni yeni filizlenmeye başlayan eşcinsel örgütlenmelere ve hak arayışlarına darbe vuruyor. En kötüsü de eşcinsellerin özgürlük talebi yokmuş gibi bir imaj yaratıyor.

'HORMONLU DOMATES'E ADAY
Örneğin tüm dünyada eşcinsel evliliklere izin çıktığı bir dönemde "Ben eşcinsellerin ve gay'lerin evliliğine karşıyım. İki erkeğin evliliği kadar saçma bir şey olamaz. Evlilik denilen müessese kadın ve erkek denilen iki cinsin evlenip bir arada yaşayıp, doğurup, çocuklarının belli olmaları için yapılmış. Bir de kadının haklarının korunması için yapılmıştır evlilik. İki erkeğin evliliği arasında kadın yok" diyebiliyor. "Evlilik, heteroseksüellerin icadı bir kurum" ya da "İlişkileri bir imzayla resmileştirmeye, evlilik kurumuna karşıyım" dese itirazım olmaz ama İpekçi evliliği; sadece kadın ve erkek birlikteliğine ve çocuk doğurmayı resmileştirmeye bağlıyor. Her neyse asıl konuya geleyim... İpekçi'nin bu tavrı sonunda eşcinsellerden de tepki gördü. "Eşcinsel evliliklere karşıyım" sözü bardağı taşıran son damla oldu. Belki biliyorsunuzdur, basında haberleri çok çıkıyor... Her yıl 'Hormonlu Domates' ödülleri dağıtarak homofobik söylem ve hareketleri protesto eden Kaos Gl sitesi, Cemil İpekçi'yi geçtiğimiz günlerde 'Son madi' ilan etti. 'Madi' unvanı, eşcinsellere ya da eşcinselliğe karşı duyulan irrasyonel nefret, korku, hoşnutsuzluk ya da ayrımcılık yapanlara veriliyor. Sitedeki yorumlara bakılırsa, İpekçi yılın 'madi'si olmaya da aday.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA