Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rıjkaard 'maraton'u tercümanıyla mı izliyor?

Önceleri, Hürriyet'in Erman Toroğlu'nun kovulmasıyla ilgili haber bombardımanına "Erman Hoca gündemde, normaldir" diyordum. Erman Hoca'nın neden kovulduğunu açıkladığı o meşhur yazısının günler öncesinden duyurulmasını da tiraj kazanma hamlesi olarak gördüm. Dün, Hürriyet Spor'da Erman Hoca'ya yine koca bir sayfa ayrıldığında ise, "Vay be Hürriyet'in Erman Hoca aşkı ne büyükmüş" dedim kendi kendime. Ancak sayfanın içeriğini görünce dumura uğradım. Tarafsız, objektif yayıncılık bu mudur arkadaşlar? Toroğlu'nun "Digitürk'ün yerinde olsam Erman Hoca'yı kovmaz, maaşına zam yapardım" sözlerini başlığa taşımışsınız. Sayfanın üstüne okuyucu yorumları koymuşsunuz, hepsi de Digitürk'e lanet okuyor. O, okuyucu yorumlarında hiç mi Digitürk'ü haklı gören yok! Bir de belden aşağı vurmuşsunuz. Üyeliğini iptal edeceğini, Digitürk'e iyi duygular beslemediğini belirten yorumları öne çıkarmışsınız. Sayfanın altındaki büyük kutuda ise futbol dünyasından önemli isimlerin görüşleri alınmış. Tesadüfe bakın ki, oradaki tüm yorumlar da Erman Hoca'yı haklı görüyor. Tek bir eleştiri yok. Hakan Şükür, Erman Hoca'nın özgürlüğünün kısıtlandığını söylerken, Mustafa Denizli ise, "Şansal Büyüka ve Erman Hoca'nın ayrılması içimi cız ettirdi" demiş...

SEÇENEK İNGİLİZCE Mİ!
Kutunun başlığı ise, "Bakalım hakemler şimdi ne yapacak?" Ne yapsınlar? Türkiye'deki hakemlik camiasını yerin dibine sokan, kendi döneminde imza attığı fiyaskoları unutup en küçük hatada meslektaşlarını acımasızca eleştiren bir yorumcudan kurtuldukları için göbek atıyorlar. Bu bölümde, okuduğumda gülmekten yere yığıldım bir de Frank Rijkaard'ın yorumu vardı. Aynen aktarıyorum: "Maraton'u her gece beğenerek izliyordu. Özellikle pozisyon tekrarlarını ve yorumlarını severek izlediğini ifade etti. Formatını ve yorumlarını çok sevdiğim bir program diye niteliyordu." Fark ettiniz mi? Yorum üçüncü tekil şahısta verilmiş. Çünkü Hürriyet'çiler ne hikmetse Rijkaard'ı bulamamışlar, yardımcılarından yorum almışlar! Acaba, Johan Neeskens mi yaptı bu yorumu? Rijkaard, güya Erman Hoca'nın yorumlarını çok seviyormuş! Rijkaard ne zaman Türkçe öğrendi arkadaşlar? Yoksa Digitürk'ün dil seçeneklerinde Erman Hoca'nın İngilizcesi mi var? Vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum. Bence bu sayfa, üniversitelerin iletişim bölümlerinde 'Nasıl palavra spor sayfası yapılır' başlıklı ders konusu olmalı. İşin daha da vahimi, Hürriyet'in bütün yazarlarının da Erman Hoca'nın kovulmasıyla ilgili ağlak yazılar kaleme almaları. Ne çok seviyormuşsunuz Erman Hoca'nızı. Büyük gazete dayanışması bu olsa gerek! Peki, amaç ne? D-Smart'ın rakibi Digitürk'ü vurmak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA