Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Coşkun'a gülmek ve son tecavüz vakaları

Tecavüz eyleminin mizahı yapılır mı? Evet, örnekleri var. Mesela Amerikan hapishanelerindeki tecavüz vakaları, mizah malzemesi olarak çok kullanıldı. Peki, dünya sinema literatüründe, bütün kariyeri kadınları kötü yola düşürmek ve tecavüz sahnelerinde oynamaktan ibaret olan Coşkun Göğen (Tecavüzcü Coşkun) ve Nuri Alço'dan başka oyuncu var mı? Bütün kariyeri ama... Ben hiç hatırlamıyorum... Gelelim üçüncü soruya: Nuri Alço ya da Tecavüzcü Çoşkun'un Türkiye'de çok sevilmesi size garip geliyor mu? Kurban: "Benimle evleneceksin değil mi?" Tecavüzcü Çoşkun: "Bir bardak süt için inek mi besleyeceğim kızım? Hahahahahaha..." Kurban: "Hani bana bacım diyordun? Hühühü..." Tecavüzcü Çoşkun: "Gerekirse yine deriz. Hahahaha..." Bu repliklere çok güldük değil mi? Bu replikler, geyik ortamlarının, talk-show'ların da başlıca espri konusu oldu değil mi? Hatta Nuri Alço ile Tecavüzcü Coşkun'un tecavüz yöntemleri arasındaki farklara kafa yorduk, maddeler sıraladık... Bu da garip değil mi? "Benden üç-dört yaşlarında çocuk istediler. Amcamın iki yaşındaki oğlunu götürdüm. 'Niye kız getirmiyorsun?' dediler, üç yaşındaki kuzenimi de götürdüm..." "Bize saçları kıvırcık bir çocuk getirdi. Havuzun yanına götürdük. Sırayla hepimiz tecavüz ettik. Sonra içimizden biri birkaç kez havuza sokup çıkardı. Çıkardığında ölmüş olduğunu gördük..." Ne yazık ki bu son sözler bir filmin replikleri değil; Siirt'te yaşanan ikinci tecavüz vakasından... Çıplak fotoğrafları çekilerek şantaj yapılan 15 yaşındaki bir kız, akrabalarının bebeklerinin tecavüz edilmesine yardımcı olmak zorunda kalmış... Tecavüz edenler ise 13-14 yaşlarında sekiz çocuk... En acısı da, tecavüzcü çocuklar için 'yaptıklarının bilincinde oldukları'na dair rapor verilmiş... Bu nasıl bir vahşettir? Çocuklar, çocuklara tecavüz ediyor! İnsanlığın bittiği nokta herhalde bu olsa gerek... Tabii ki, yaşanan son tecavüz vakalarını bütün Siirt'e mal edemeyiz ama bir önceki vakada iki kız çocuğunun onlarca yetişkin tarafından aylarca tecavüze uğraması, bu olayın duyulmaması, insanların sessizliğe gömülmesine ne diyeceğiz? "Sorumlular bulunsun ve cezalandırılsın" mı? Hadi, olayı saklayanları da cezalandırdık... Peki, ya sonra... Bir ay sonra, turistik illerde 'tecavüz sezonu' açılacak... Yine onlarca turist, tecavüze uğrayacak...

HER 100 ÇOCUKTAN...
Türkiye Psikiyatri Derneği ve Adli Tıp Uzmanlar Derneği, ülkemizde her 100 çocuktan 33'ünün her hangi bir istismar biçimine maruz kaldığını açıkladı. Türkiye'de çocuk istismarı ve tecavüz vakaları çok yaygın. Artık bu durumun toplumsal bir sorun olup olmadığını tartışmamızın zamanı gelmedi mi? Asıl kafa yormamız gereken konu ise Türkiye'de tecavüz vakalarının, özellikle de çocukların maruz kaldığı cinsel istismarının çok azının yargıya intikal etmesi... Evet, sessiz kalınmasının en büyük nedeni ahlaki baskı ve korku ama daha derinlere inmeliyiz... Belki de Tecavüzcü Coşkun ve Nuri Alço'ya neden bu kadar çok güldüğümüzün yanıtını aramalıyız... Tabii ki Coşkun Göğen ve Nuri Alço'yu suçlayamayız, onlar sinema oyuncuları. Tabii ki, Tecavüzcü Çoşkun ve Nuri Alço'ya gülmemiz, yaptıklarını onayladığımız anlamına gelmez. Belki de defalarca aynı tiplemeleri canlandırdıkları için karikatürize oldular ama ortada yine bir gariplik var. Çünkü o filmler komedi türünde çekilmedi; çoğu birer dramdı... Ve Tecavüzcü Coşkun ile Nuri Alço'nun dünya sinema literatüründe başka örnekleri yok.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA