Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Coşkun Sabah din mi değiştirdi?

Geçtiğimiz hafta Hürriyet'in Kelebek ekindeki Ramazan sayfasında Coşkun Sabah ile yapılan bir röportaj vardı... Muhabir Sinem Vural, Sabah'a "Ramazan ayı nasıl geçiyor?", "Ramazan dendiğinde aklınıza ilk gelen şey ne olur?" gibi rutin sorular sıralamış... Ünlü şarkıcı da herkes gibi bu yıl oruç tutarken zorlandığından, iftar sonrası sahneye çıkmanın kendisini etkilediğinden falan bahsetmiş. Sinem bir de "Pek çok sanatçı umre ziyareti yaptı. Sizin böyle bir niyetiniz var mı?" sorusunu yöneltmiş. Sabah da "Hayır... Bunu yaparken, döndükten sonra dini vecibeleri hakkıyla yerine getirip getiremeyeceğinizi çok iyi düşünmelisiniz çünkü... Bu meslekte şarkıcı olup da o vecibeleri göze almak hayli zor..." yanıtını vermiş.

SABAH SÜRYANİ
Evet, rutin bir Ramazan röportajı ama tek bir soruyla bu röportaj, haftanın en çok konuşulanları arasında yer alabilirdi. Sinem'i severim... Yaptığı haberleri ses getiren, çok çalışkan bir muhabir. Ancak "Coşkun Bey din mi değiştirdiniz?" diye sormayı akıl edememiş. Aslına bakarsanız Sinem de haklı. 'Anılar' şarkısı herkesin dilindeyken, o daha küçük bir çocuktu... Tamam, lafı daha fazla uzatmayayım. Coşkun Sabah, Süryani asıllı... Şimdi asıl merak ettiğim; Sabah din mi değiştirdi, yoksa Sinem'i kafaya mı aldı? Yanlış anlaşılmalara neden olmaması açısından şu notu da düşeyim: Her dine, ırka saygılı bir insanım. Sabah'ın, hangi dine mensup olduğunu ya da din değiştirip değiştirmediğini söylemek zorunda olmadığını da biliyorum. Ancak Sabah'ın oruç tuttuğunu açıklaması ve umreye gidip gitmeyeceği yönündeki soruya yanıt vermesi önemlidir, merak uyandırır. Kamuoyunda Süryani olduğu bilinen böylesine önemli bir sanatçının, muhabir sormayı akıl etmese de, bu konuya açıklık getirmesi gerekirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA