Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Cımbızlamadık, çok okunmasını sağladık

"Önce söz sarf edip, konsantre olup bir söyleşi yapıyorsun. Gazeteleri bi açıyorsun minicik yerlere cımbız ve manşet! Oysaki neler konuşmuştuk..." Doğa Rutkay, Harper's Bazaar dergisine verdiği röportajın, Günaydın'da yayımlanmasından sonra yazdı bu tweet'i... Evet, çok güzel bir röportajdı ama bir de hayatın ve medyanın gerçekleri var... O röportajı kime okutursanız okutun, Rutkay'ın "Hayatınızda Şahan Gökbakar vardı, artık o da yok. Memnun musunuz?" sorusuna verdiği yanıta takılırdı: "Çok memnunum. Ben memnuniyetsizliğin ne olduğunu da yaşadım, nasıl olduğunu biliyorum... Bazı arkadaşlarım yok hayatımda artık; ilişkim bıçak gibi kesildi, neredeler bilmiyorum. Sadece erkek arkadaşımdan değil, bir sürü arkadaşımdan ayrıldım. Ciddi katliam oldu yani. Bilinçli bir seçim değildi, hayatımdan kopmaları gerekiyordu, koptular. Başka şeyler yerlerini doldurmaya başladı." Yine o röportajı okuyan birçok insan, arkadaş arasında sohbet ederken eğer Rutkay'ın lafı geçerse "Ya okudun mu kızı? 'Şahan'dan ayrıldıktan sonra katliam yaptım' demiş" der ve geyik ortamına yeni bir açılım kazandırır. Sevgili Rutkay seni de anlıyorum. Bitmiş bir ilişkinin ardından konuşan kadın durumuna düştüğüne inanıp üzülüyorsun. Yok, öyle bir şey! Okuyucularımız da biz de seni tanıyoruz! Ancak bu açıklamayı röportajında yapmışsın ve haber değeri fazla olduğu için manşete çıktı.

EN CAN ALICI BÖLÜMDÜ
Cımbızlama olayına gelince... Bu tanımlama da yanıltıcı... Biz senin 'cımbızlama' olarak tanımladığın işleme 'spot çıkarma' deriz. Haberin ya da röportajın en can alıcı kısmıdır o bölüm... İnan bana; günlük gazetelerde çalışan herhangi bir editör, senin röportajdan "Şahan'dan sonra katliam yaptım" başlığını çıkarmazsa, ona ilk "Röportajı okumadın mı? Kız 'katliam yaptım' diyor baksana!" sorusunu yöneltilir. Sevgili Rutkay aslında sen de biliyorsun bu gerçekleri. TV'de programlar yaptın, yeri gelince sen de laf almak için sorular yönelttin! Bu arada artık kimse uzun uzadıya röportaj okumuyor... Herkes birbirine "Uzatma özet geç" diyor. Hayatımız 'tweet' oldu yahu. Artık sadece çok enteresan başlıklar okunuyor. Hem belki de o ilgi çekici başlık sayesinde, senin önem verdiğin diğer sorulara verdiğin nefis, samimi yanıtları bir sürü insan okuma fırsatı buldu bir sürü insan. Meseleye bence bir de bu açıdan bak...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA