Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Minibüsler kaldırılsın

Vay, vay ,vay... Şoföre bak! Kırmızı ışıkta geçerek 13 kişinin ölümüne neden olan minibüs şoförü Fuat Barın'a son dokuz ayda 39 trafik cezası kesilmiş! Bu 39 cezanın 18'i fazla yolcu almaktan kaynaklanmış. 13 kişinin hayatını kaybettiği kazada da 14 kişilik minibüste tam 25 yolcu vardı. Hatırlarsanız, minibüsçü arkadaşlar bundan birkaç ay önce, ayakta yolcu alımına ceza kesilmesini protesto etmişler, hatta içlerinden birisi kendini yakmaya kalkmıştı! Evet, yine bir Türkiye klasiğiyle karşı karşıyayız. Bu canavarın direksiyon başında olmasının hesabını kim verecek?

EKMEK PARASI AMA...
Tabii ki, kimse! Bence minibüsçülerin eyleminden sonra 'ayakta yolcu cezas'ının düşürülmesine onay veren milletvekilleri de bu kazadan sorumludur. Minibüslerin kaldırılması daha önce de gündeme gelmişti ama hep lafta kalmıştı. Bu kaza, bence minibüs terörünün son bulması adına sembol olmalı. Bu yazıyı okuyan minibüsçülerin benle aynı fikirde olmadıklarının farkındayım. Çünkü herkes ekmek parasının derdinde. Peki, minibüslerin artık çağ dışı kalmış birer ulaşım araçları olduklarını kabul etmemiz için daha ne kadar insan hayatını kaybetmek zorunda?

FAYTON DA YOK
Her mesleğin bir sonu vardır. Çok basit bir örnek olacak ama eskiden de faytoncular vardı. Bu gerçekleri devlet büyükleri bilmiyor mu? Tabii ki biliyor ama minibüslerin kaldırılması için yeterli ulaşım altyapısına sahip olmadıkları için elleri kolları bağlı. Özetle, haberlerde bu tür kazaları daha çok izleyeceğiz. Birkaç yıl sonra bu cinayeti işleyen kişinin, minibüs şoförlüğüne devam ettiğine dair bir haber okursanız da şaşırmayın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA