Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

700 bin lira evde saklanır mı?

Faruk Tınaz ve eşi Canan Tınaz'ın yaşadığı olay hepimizi üzdü. İnşallah bu vahşi soygunun yarattığı psikolojik çöküntüyü çabuk atlatırlar. Yalnız Faruk Tınaz'ın 700 bin lira para ve ziynet eşyalarını evindeki kasada saklaması kafama takıldı. Maliyenin ilgi alanına giriyor gibi olacağım ama hangi devirde yaşıyoruz, artık evlerde böylesine büyük miktarda para mı saklanır?

GÜNLÜK FAİZE YATIRSA
"Tınaz tekstil işiyle uğraşıyor, acil bir ödemesi vardır" diyeceğim ama artık EFT var, internet bankacılığı var... Olmadı bankaya bir telefon açarsınız para transferi gerçekleştirilir. 700 bin lirayı evdeki kasa yerine, bankada tuttuğunuzda kazanacağınız günlük faizi hatırlatmama gerek var mı? Hadi yazı şenlensin: 700 bin liranın günlük faizi yaklaşık 105 lira. Aylık ise 3 bin 800 lira. Bir de soygun haberleri ilk çıktığında Tınaz'ın 700 bin dolarının çalındığından bahsedildi. Kasada çeklerin de olduğu söyleniyordu. Sonra çıkan haberlerde çalınan para miktarında bir azalma oldu. Bu da bence ilginç bir gelişme!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA