Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

8 Ülke, 8 Yönetmen ve Sinan

Hülya Avşar'ın Hürem Sultan kılığında kameraların karşısına geçtiği basın toplantısında bir magazin klasiği yaşandı… Avşar, toplantıda '8 Ülke, 8 Yönetmen ve Sinan' adlı belgeselle ilgili açıklamalar da yapmıştı ama magazinin gündeminde 'Fatmagül'ün tecavüzünü Beren mi yoksa Hülya mı daha iyi canlandırdı' polemiği vardı… Basın, hazır Avşar'ı bulmuşken bu polemikle ilgili sorular yöneltti ve ertesi gün "Benim tecavüz sahnem, Beren'inkinden daha iyiydi" başlıklı haberler çıktı… Bu noktada suçlu aramak anlamsız. Magazin basınından tecavüz polemiği yerine Mimar Sinan belgeselini öne çıkarmasını beklemek ütopik bir yaklaşım olurdu… Keşke Avşar, "Sadece projeden bahsetseydi" diyeceğim ama o basın toplantılarındaki kaosu iyi bilirim. Avşar iyi niyetli olarak her soruya yanıt verdi ve ortaya projeyi gölgeleyen haberler çıktı. İnşallah bundan sonra projeyle ilgili daha sağlıklı haberler çıkar. Çünkü karşımızda büyük emek harcanan, çok önemli bir belgesel var.

ÖNEMLİ BİR PROJE
Türkiye, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Suriye, İsrail-Filistin ve Macaristan'da sekiz ayrı yönetmen tarafından çekiliyor bu belgesel. Yapımcı Mahmut Özden çok titiz çalışıyor, kaliteden ödün vermemek adına Hollywood'dan makyaj uzmanı bile getirtmiş. Sinan'ın kişiliği, eserleri, estetik algısı, düşünsel ve kültürel birikimi, hayatı üç ana temel çizgide anlatılacak olan ve altı ayda tamamlanması planlanan bu projenin, sadece Türkiye'de değil dünyada ilgi görmesi bekleniyor. Bence, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı da bu belgesele destek vererek büyük bir iş başardı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA