Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Teoman darbecilere dava açtı mı?

Dün beni en çok etkileyen haber; 12 Eylül döneminde çeşitli illerde cezaevi komutanı olan Kıdemli Topçu Yüzbaşı Bektaş Tufan Güneş'in başsavcılığa 'beni yargılayın' başvurusu yapmasıydı... Bektaş, "12 Eylül'ün insanlık dışı muamelelerle anılmasının bir nedeni de uygulayıcıların hukuk dışı icraatlarıdır. Ben Anayasa'nın kaldırılan geçici 15. Maddesi'nin (b) fıkrası kapsamında bir uygulayıcıyım. Görevim sırasında çeşitli tasarruflarda bulundum. Hiçbir uygulayıcının yargı huzuruna çıkmaktan korkmaması gerektiğini düşünüyorum..." dedi. Fazla söze gerek yok, Bektaş Türkiye'de eşine az rastlanır erdemli bir davranışta bulunmuş.

EVET DİYEN SANATÇILAR
Referandum'un ardından çoğumuzda sadece Kenan Evren ve hayatta kalan diğer darbeci komutanların yargılanacağı algısı oluştu. Hayır, efendim darbeye bulaşmış herkesten hesap sorulmanın yolu açıldı artık... Bakın Bektaş "Ben bir uygulayıcıydım beni de yargılayın" diyor. Evet, uygulayıcıları yargılamak için de bir şeyler yapılmalı. Aramızda 12 Eylül döneminde görevini büyük bir zevkle yapmış(!), torun torbaya karışmış bir sürü işkenceci var. 12 Eylül'den hesap sormak için bütün hukuki girişimlerde bulunulmalı, kamuoyunun bu konudaki dikkati sürekli diri tutulmalı. Bu noktada darbecilerin yargılanması için 'evet' oyu kullandığını açıklayan sanatçılara da büyük iş düşüyor. Mesela Teoman, dava açtı mı çok merak ediyorum? Bence 'evet'çi sanatçılar yargı sürecinde kamuoyu oluşturmalılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA