Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korsan taksiler dörde ayrılır

Önceki gün bir taksiye bindim... Bir ara şoför arkadaşın önde giden taksinin plakasını alması dikkatimi çekti. Nedenini sordum... "Korsan taksilerin plakalarını alıp taksiciler derneğine veriyorum" dedi... "Ee bir işe yarıyor mu bari?" diye sordum. O da "Abi onlar da polise bildiriyor ama bir şey olmuyor. Türkiye'de korsana dair yasalar çok yetersiz" dedi ve sonra da korsan taksi sektörü ile ilgili küçük çapta bir nutuk attı: "Abi, İstanbul'da çalışan taksilerin yüzde 40'ı korsan... Korsan taksinin dört çeşidi bulunuyor. Çevre illerden İstanbul'a gelip çalışan taksiciler var. Normal arabalarıyla oturdukları semtteki insanları her gün iş yerine götüren ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde otobüs duraklarından yolcu alanlar var. En zekicesi ise 'rent a car' yöntemi... Adamlar paravan iş yapıyorlar. Açıyorsun telefonu, özel araba hemen kapında. Bunlar normal taksilerden güya daha ucuza götürüyorlar! Aldıkları her müşteriye kartlarını veriyorlar, fısıltı gazetesi hesabı müşteri sayısını artırıyorlar. Bir korsan taksi yöntemi daha var ama yazacaksan söyleyeyim..." Tahmin ettiğim gibi polislerin çalıştırdığı iddia edilen korsan taksilerden bahsetti: "Onlara kimse dokunamaz. Bazısının iki-üç korsan taksisi var." Kimsenin günahını almak istemiyorum ama bu iddiayı duymayan kalmadı! Eğer iddia edildiği gibiyse, emniyet mutlaka bir soruşturma başlatmalı.

PLAKA İHALESİ AÇILSIN
Şu anda çalışan taksiler bile İstanbul'un yükünü çekmeye yetmiyor. Eğer korsan taksi oranı yüzde 40'lar civarındaysa ve bu sorun çözülürse, devlet bu işten para bile kazanır. Nasıl mı? Korsan taksilere karşı radikal önlemler alınır ve sonra da büyük bir taksi plakası ihalesi açılır... Taksi plakasının fiyatını hatırlatmama gerek yok herhalde. Bu ihaleden büyük paralar kazanılır. Paranın bir kısmı polise ikramiye olarak dağıtılsa, kalanıyla da park yerleri yaptırılsa fena mı olur?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA