Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şansal Büyüka'nın futbolumuzu aşağılaması

Barcelona'nın muhteşem futbolunu yine yanlış bir bakış açısıyla ele alıyoruz... "Bu futbolsa, bizimki ne?" sorusuna yanıt aranırken, Türk futbolunun yerin dibine sokulması bence büyük bir aşağılık kompleksinin dışa vurumudur. Bu neye benziyor biliyor musunuz? Türkiye'nin askeri güç olarak ABD ile demokrasi geleneği olarak ise İsviçre ile karşılaştırılmasına... Daha net bir örnek vereyim: Şansal Büyüka'nın Barcelona'nın futbolunu överken "Bizimkiler Barcelona'nın dublörü bile olamaz" demeye hakkı yok. Çünkü Türkiye'de gerçek anlamda futbol kültürünün oluşmaması, yanlış transfer politikaları, kulüplerin yozlaşmış yönetim sistemleri, futbola siyaset ve mafyanın bulaşmasında basının da payı var.

KAYIT DIŞI FUTBOL
Atıyorum, basının transfer haberlerinden tiraj beklentisi olmasa, gerçekçi transferler övülse bile Türk futbolu değişir... Ya da Türkiye'deki kayıt dışı futbol ekonomisine savaş açılsa, İstanbul spor'un varlık nedeni sorgulansa daha çok şey değişir! Özetle gerçekleri görmek istemeyen, yalanlar üzerine futbol kültürü yaratan, şiddeti körükleyen bir spor basının, bizimkiler için "Bunlarınki futbol mu?" demeye hiç hakkı yok! Mevzu derin, Türk futbolunun sorunları anlatmakla bitmez ama asıl ilginç olan basında tüm bu sorunlar bilindiği halde hâlâ bir şeyin değişmemesi... Bu durum, bir spor sayfası müdürünün, bir TV programında saatlerce Türk futbolunu eleştirip, doğru tespitlerde bulunup, ertesi gün aynı hataları yapmaya devam etmesine benziyor. Belki bu, Türk halkına özgü bir ruh hali. Sanki eleştirmek için doğmuş ama aynı hataları yapmaya programlanmış bir milletiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA