Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Polislere yoga yaptırılsın

İstanbul'daki öğrenci eylemlerinde yine bildik sahneler izledik... Öğrenciler feci şekilde dayak yediler. Hem de polis müdürlerinin megafonla meslektaşlarına "Yapmayın, durun, vurmayın" çağrılarına rağmen... Güney Kore, İngiltere, Fransa, İtalya ya da Yunanistan'daki protestolarda öğrencilerin şiddet dozajına bakınca; bizimkilerin eylemleri çok masum, Susam Sokağı tadında kalıyor aslında... Öğrenciler yangın yerine çeviriyorlar şehirleri ama polislerin müdahale şekli hep engellemeye odaklı.

NEDİR BU ŞİDDET?
Güneydoğu'daki PKK yanlısı eylemlerin şiddet dozajı da ortada! Ne mutlu ki, polisimiz o bölgelerde Avrupalı meslektaşlarını örnek alıyorlar fakat bir yerde öğrenci ya da solcu eylemi gördüklerinde çılgına dönüyorlar. Nedir bu şiddet, bu celal? Bu şiddetin psikolojik bir açıklaması var mıdır acaba? "Protesto demokratik bir haktır" desem, eminim güleceksiniz bana! Bari Avrupa Birliği uyum yasalarını, son referandumda alınan kararları vs. hatırlayın. Bu arada polislerimize bir önerim olacak... Brezilya'da polislere Uzakdoğu felsefesinin ön planda olduğu öfke kontrol dersleri veriliyordu. Polislere yoga ya da farklı meditasyon teknikleri öğretiliyordu... Bu yöntem bizde de denenmeli! Maaşları düşük olan, çok fazla mesai yapan bizim polislerimizin de bu tür desteklere ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA