Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yol kapandığı için bakanın istifa etmesi

Son birkaç gündür Türkiye'ye yağan kar, Avrupa'ya göre çok az aslında... Ama ezelden beri Türkiye'de demiryolu ve raylı sistem, komünistlik olarak görüldüğü için, o kadar çok karayollarına yüklenildi ki, en küçük bir yağmur ya da karda tüm ulaşım sistemi çöküyor. Dikkatinizi çekti mi? Kışın, her türlü ulaşımı felç ettiği İskoçya'da; Ulaştırma Bakanı Stewart Stevenson, "Zor ve korkunç koşullara yakalanan halkın, şartlarla ilgili daha iyi bilgi sahibi olmasını sağlamak için daha çok çaba gösterebilirdim" diyerek istifa etti. Halbuki adamın fazla bir suçu yok. O kadar çok kar yağdı ki, İskoçya'nın en işlek otoyolu kapandı!

HERHALDE DARBE OLUR
İşte asıl sorun burada... İstanbullular olarak günde iki-üç saati yollarda geçirmeyi kanıksamamız, koyun gibi trafiğin açılmasını beklememiz... En kötüsü ise yöneticilerin "Kar yağdı işte" deyip, hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmesi. (Sadece şimdikiler değil, eski yöneticiler de... Bu vurdumduymazlık hep var.) Bizim İstanbul'da her gün yaşadığımız trafik çilesini İskoçya'da yaşasalar, herhalde darbe olurdu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA