Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kaya'nın töreninden rahatsız olmak

Evet, zamanında linç edilirken susanlar, şimdi Ahmet Kaya'cı oldu... Her devrin yalakaları yine iş başında! Hepsi "Ahmet Kaya'ya yazık oldu, iyi adamdı" diyor. Tamam, tüm bu eleştirilerde haklısınız ama iyi ya da kötü, bir ulus günah çıkarıyor işte... Unutuluyor, zamanında Kürtler bile Ahmet Kaya'yı 'lümpen' ilan etmişti! Peki, Ahmet Kaya'yı Anma Gecesi sizi niye bu kadar rahatsız ediyor? Nedir korkunuz? Zahmet etmeyin, ben yazayım... Anma gecesindeki ikiyüzlü maskeli balo bile Hürriyet'in Ahmet Kaya için attığı yalan manşetlerin önüne geçemez de ondan!

KİRLİLİK ÖRNEĞİ
Unutulsun istiyorsunuz değil mi? Kuru bir özürle her şeyin üstünün örtülmesini istiyorsunuz... Halbuki daha yeni başlamıştık! Ahmet Kaya'nın linç edilmesi, 'kirli savaş' döneminde koca bir ulusun, basının provokatif haberleriyle nasıl zehirlendiğine dair sadece küçük bir örnek!

HERKES AHMET KAYA'CI
Gündeme gelmeyi bekleyen daha nice kirli çamaşırlar var! (Bkz. 28 Şubat şakşakçıları, darbe yalakası manşetler, binlerce yargısız infaz vs.) Yani Ahmet Hakan, herkesin bir anda Ahmet Kaya'cı kesilmesine şaşırmasın. Cengiz Semercioğlu, Ahmet Kaya'nın haberlerinden utanmasın. Ertuğrul Özkök, aynı zamana denk gelen Türkan Saylan'ın anma töreni Ahmet Kaya'nınkinden daha mütevazıydı diye komik yazılar yazmasın! Yahu, adam linçe kurban gitti, sizin attığınız yalan manşetler yüzünden sürgünde öldü. Aradan 10 yıl geçmiş, bir tören yapılıyor, iyi kötü bir ulus günah çıkarıyor, takıldığınız konuya bak: "Herkes Ahmet Kaya'cı olmuş!" Vah vah... Olsun be kardeşim! Serdar Ortaç'ın bile Ahmet Kaya'cı olması bu ülkeye demokrasi getirir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA