Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

İkinci Sibel Arna vakası

Dikkatli okurlar hatırlayacaktır... Geçtiğimiz Haziran ayında Hürriyet Cumartesi eki yazarı Sibel Arna, kendisiyle yat gezisine çıkan çocuk bakıcısını aşağılayan bir yazı kaleme almıştı. Belki de hayatında ilk defa lüks bir yata binmenin heyecanını yaşayan ve "Sibel Hanım keşke kocamla çocuklarım da burada olsaydı" diyen bakıcısıyla dalga geçen, onu kölesi sanan Arna'nın yazısı medya ve toplumda bayağı bir infial yaratmıştı. Geçtiğimiz günlerde ikinci bir 'Sibel Arna' vakası yaşandı. Rastlantıya bakın ki adres yine Hürriyet! Önce yabancı çocuk bakıcılarında dikkat edilecek hususları anlatan şu maddeleri ibretle okuyun...
Daha görüşme sırasında şunu söyleyin: "Pasaportunu bana verirsin, bende kalır."
Eve geldiğinde ülkesindeki evinin telefon numarasını isteyin ve arayıp konuşmasını isteyin. Böylece kontrol etmiş olursunuz. Gelir gelmez ise pasaportunu alın.
İlk üç ay maaşını yüzde 25 eksik ödeyeceğinizi, üç ay sonra düzene gireceğini, bu arada onu tanıyacağınızı söyleyin ve ne kadar zor durumda olursanız olun taviz vermeyin. Acımayın ve bu işe profesyonelce bakın.

SANKİ İNSAN KAÇAKÇISI!
Evde yapılmasını istediklerinizi bir liste haline getirin. Bunu mutfağa asın, her maaş ödemesini yaparken ise güncelleyin, ekleyin, değiştirin, çıkarın. Yani ona kendi performansına göre bir şeylerin değişebileceği mesajını verin.
Ülkesine ilk gidişinde sakın evinizden bir şeyler, kullanması için çanta, valiz, dönüşte getirmek üzere fotoğraf makinesi vb. şeyleri ödünç vermeyin. Unutmayın, ilk gidişinde geri dönüp dönmeyeceği belli değildir.
Bir de 'Kara Liste' başlıklı bölümde "Yabancı yatılı yardımcılara maksimum 500 lira ödeyin. Rant peşinde olan ajansları ve ülkemizde işsizlik varken başka ülkelere kaçan milli sermayemize kısmen engel olun" deniyor... Hürriyet'e bağlı 'Hürriyetaile' (anneyiz.biz adıyla da biliniyor) adlı sitede yayınlandı bu maddeler. Siteyi Pınar Reyhan ve ekibi hazırlıyor. Reyhan'ın ayrıca Kelebek'te yine aynı adlı (anneyizbiz) sayfası var. Aslında daha birçok 'uyarı' adı altında iğrenç madde vardı. Hepsini yazacak kadar yerim yok, kısa bir özet geçiyorum sadece. "Yanınızda ailesini arattırıp kontrol edin", "Aman ülkesine giderken bir şey vermeyin çalabilir", "Acımayın, olaya profesyonelce bakın", "Parasını kesin" vs. Özetle sonuna kadar "Ezin, süründürün" deniyor. En komiği de "Başka ülkelere kaçan milli sermayeyi düşünün" denmesi, milliyetçi gaz da var arada. Ayrıca "Pasaportunu alın" ne demek? Sanki anne değil, insan kaçakçılığı yapan korsanlar! Yuh be... Bir de sitenin ismi 'anneyiz.biz', siz anne değil... Ağır ifadelerde bulunmamak için kendimi frenliyorum. Bunun adı nefret suçudur, bunun adı ayrımcılıktır, ırkçılıktır... Bu köleci bir zihniyettir. Böyle yazılar Hürriyet gibi bir gazetenin internet sitesinde nasıl yayınlanır? Üstelik bu ikinci vakaları... Her anne olanı yazar yapıp site verirsen olacağı bu! Hepsini geçtim, o kadınlara bebeğinizi emanet ediyorsunuz.
Not: Etkin Haber Ajansı'ndan aldığım bilgiye göre kadın dernekleri bu site için 23 Aralık'ta suç duyurusunda bulunacaklar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA