Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Altıoklar'ın Mevlana filmi çekmesi

Sayın Mustafa Altıoklar, kızmayın ama Mevlana filmini çekecek olmanız acayibime gitti... Tabii ki, isteyen istediği filmi çeker. Atıyorum Altıoklar, uzaylıların Türkiye'yi istila etmesini de çekebilir. Ki, bu film bana göre daha çok yakışır ona. Benim yaklaşımım şu: "Mevlana filmi" denince benim aklıma; Nuri Bilge Ceylan, Derviş Zaim falan geliyor. Algı meselesi işte, kafamda Mevlana filmi çekecek bir imaj yaratamamışsınız.

AL PARAYI ÇEK FİLMİNİ
Tıpkı Cem Özer'in Pir Sultan Abdal'ı oynaması gibi... (Eşi Nurgül Yeşilçay çocuğuna bakmak için oyunu yarıda bıraktığını söylüyor ama bence kesin canı sıkıldı.) Hem bu Mevlana aşkı birden nasıl doğdu böyle? Hani İstanbul'un işgalini ve Atatürk filmleri çekecektiniz... Sizinle ilgili basında ne zaman bir haber görsem, hep Kültür Bakanlığı'ndan, oradan buradan film için para istiyordunuz... Herhalde biri "Yeter ulan, yedin bitirdin bizi. Al şu parayı da bari Mevlana filmi çek, vatana millete hayırlı bir evlat ol" dedi, belki de... Yalnız paranın miktarında bir sorun var!

BU PARAYA PARTİ KURULUR
Mevlana filmini 100 milyon dolara çekecekmişsiniz. 100 milyon dolar! Bu parayla parti kurup, BDP ile ittifak olsanız direkt Meclis'e girersiniz yahu. Mutlaka bu paranın sözünü nasıl aldığınızın filmini çekmelisiniz. Bence asıl film konusu bu. Steven Spielberg'e bile bu parayı kolay kolay vermezler!

PLATO NEDEN GEREKLİ?
Çıkan haberlerde ise şöyle fantastik bir açıklama var: 100 milyon doların 90 milyonu, Antalya'da kurulacak, 13'üncü yüzyıl Konya'sını yansıtacak, 300 bin metrekarelik dev platoya harcanacakmış. Ortada tüm dünyanın akın edip, gezdiği Mevlana'ya ait orijinal mekanlar dururken, Antalya'da 90 milyon dolara plato kurmanın alemi ne? Filmin yapımcıları arasında bir inşaat şirketinin adı geçiyor. Yoksa ortada bir inşaat projesi var da, asıl bütçesi 10 milyon dolar olan bir film çekip bu inşaat projesinin reklamını mı yapacaksınız? Ancak çıkan haberlerde 90 milyon dolarlık dev platonun filmden sonra turizmde kullanılacağı açıklandı. Vallahi kafam karıştı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA