Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

2012'de Boğaz'da tanker faciası olacak

Ortaköy sahiline çarpacak tanker infilak edecek, binlerce insan havaya uçacak! Yok, kafayı yemedim... Yabancı tankerler, tekne seferleri, kumcu gemiler, balıkçılar, özel yatlar vs... Zaten dünyanın en yoğun deniz trafiğine sahip olan Boğaz'da bir de her iki kıyıya paralel yolcu taşınırsa, İstanbul'un havaya uçma riskinin, depremden daha fazla olduğunu söylemek için Nostradamus olmaya gerek var mı?

BÜYÜK TEHLİKE!
Daha geçen hafta Kazak petrolünü, dünyaya Boğaz'dan taşıyan CPC (Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu) hattının kapasitesinin ikiye katlanacağı, Boğaz'daki tanker sayısı 2012'ye kadar 15 binden 20 bine çıkacağı açıklandı. Bu büyük tehlikeye rağmen ben yine de Kadir Topbaş'ın Boğaz'da denizbüs projesinin hayata geçmesi gerektiğine inanıyorum. Yeter ki, şu tankerlerden bir kurtulalım. Haklısınız, yıllar önce imzalanmış uluslararası antlaşmalar var ama İstanbul havaya uçtuktan sonra, antlaşma olsa ne yazar. Banane Kazak, Rus petrolünden... Yahu, lüferin kaç santim olması gerektiğine kafayı taktığımız kadar Boğaz'ı düşünsek yeter. Çevreciler, medya, sivil toplum örgütleri bir araya gelip, şu tankerlerin önüne kırsak kayıkları, çok şey değişir. Hem eylemler başarıya ulaşırsa, ülke ekonomisine de katkısı olur. Orta Asya petrolü, boru hatlarıyla tıpış tıpış Türkiye'den Ege ve Akdeniz'e akmak zorunda kalır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA