Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Gençler bu adamı tanımalı

Kim mi bu adam?
Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın ismini duyunca "Vay bu ne sevgi!" diyeceğinizi duyar gibiyim.
Vallahi kendisine ve yöneticisi olduğu yayın organlarına en çok çakan yazarlardan biri olduğum için hiç üstüme alınmam. Yarınki yazımda da çakacağım!
Geçtiğimiz perşembe günkü buluşmamızda eleştirilerimi kendisine de söyledim zaten.
Buluşma nedenimiz Doğuş Yayın Grubu'nun o dillere destan yeni binasını gezmekti. NASA üssünü andıran binayı herkes anlattı. Ben de o NASA üssünün arkasındaki beyinden bahsedeyim biraz.

CNBC-E İZLİYORLAR
Peki, nedir Cem Aydın'ı önemli yapan?
Haber, eğlence, kültürsanat, lifestyle, politika vs. toplumsal ve günlük hayatımızda başrol oynayan olgulara, trendlere; onun yöneticisi olduğu kuruluşların yön veriyor olması.
En basit örneğiyle bugün açılan her haber kanalının NTV'yi örnek alıyor olmasından yola çıkalım... Haber her şey demek! Sadece haber değil! NTV kendi kulvarı içerisinde 'lifestyle'a el atarak bambaşka bir yere ulaştı.
CNBC-e de önemli bir örnek... Eskiden sanatsal filmleri izlemek için gece yarılarına kadar beklerdik. Artık 21.00'de izleyebiliyoruz, altyazıyla izleme lüksümüz bile var.
'Belgesel ve CNBC-e dizisi izliyorum' lafının gençlerin ağzında sakız olmasını ele alalım...
Geleceğimiz olan gençlerin özgür düşünce ve yaşam tarzlarının altını hep NTV programları, CNBC-e, E2 dizileri, talk show'ları doldurdu. Yepyeni bir kuşak doğdu. (Bu kuşağın oluşumunda mizah dergilerinin, Ekşisözlük'ün ve en önemlisi korsan DVD'lerin katkılarını daha sonra ayrıca yazacağım.) Bu kuşak artık Twitter'da sosyal medyaya yön veriyor.
Evet, 'sosyal medya' lafını Türkiye'nin gündemine NTVMSNBC'nin sokması da rastlantı olmasa gerek!

KALİTE İŞ YAPMAZ!
Futbolu kahve muhabbetinden kurtaran da NTVSPOR'du, değil mi? Radyo Eksen'in müzik kültürümüze olan kıyaklarından, yine aynı gruba ait dergilerden; NTV Tarih'ten (Evet, bir tarih dergisi çok satabiliyormuş) bahsedeceğim ama yazı uzayacak.
Lakin şu örneği vermeden edemem: NTV'de bana gönderilen 'Suç ve Ceza' kitabını yedi yaşındaki yeğenime verdim, bir günde bitirdi, "Daha yok mu?" dedi. Çünkü çizgi-roman formatındaydı.
Bu güzelliklerin, cin fikirlerin hep Doğuş Yayın Grubu'ndan çıkması da rastlantı olamaz, değil mi?
Evet, bu işler hayrına yapılmıyor, her şey para kazanmak için. İşte burası daha önemli! "Türk halkı ne versen yer", "Para kazanmak istiyorsan kalitesiz iş yapacaksın" önyargısını kıran da Doğuş Yayın Grubu...
Bu yayın grubunun tematik kanallarının tüm reklam gelirinin yarısını alması da önemli bir veri.
Tüm bunların arkasındaki beyin ise Cem Aydın... Daha da önemlisi Aydın'ın yaptığı her işin başta finansal açıdan büyük riske sahip olması!
Yurt dışında özellikle de ABD'de Cem Aydın gibi topluma yön veren yöneticilerin bir sürü kitabı çıkar!
Hep görsel bir çağda yaşadığımızdan, TV-internet kuşağı olduğumuzdan bahsediyoruz ama bu sektörlere yön veren isimleri es geçiyoruz! Onların mesleki mücadelelerini ve hikayelerini anlatmak gençler için önemli!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA