Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkler yapmış: Ülker Sports Arena

"Adamlar yapmış" lafını; yurt dışında görünce ağzımızın açık kaldığı bir yapı, yeni bir buluş vs. için kullanırız, değil mi?
Hiç abartmıyorum, bugün NBA sayesinde en iyi salonlara sahip Amerikalılar hariç; İstanbul'a gelip Ülker Sports Arena'yı gören her yabancı "Türkler yapmış arkadaş" diyecektir.

PARA BASACAK
Tribünleri dolaşan 360 derece LED kuşağı, 28 ton ağırlığıyla Avrupa'nın en büyük skorbordu, her biri para basacak 44 locası, restoranları, parti salonları, istenildiğinde 15 bine çıkan seyirci kapasitesi vs... Basında zaten salonun bütün detayları paylaşıldı...
Ülker Sports Arena'yı asıl eşsiz yapan ise; istenildiğinde bir bukalemun gibi her şeye dönüşebilmesi.
Yakında burada kum tepelerinin arasında devasa arabalar bile gösteri yapacak.

ADAM YAPIYOR!
Ve Ülker Sports Arena; basketbol maçlarıyla değil, asıl gösteri ve konserlerle para basacak. Şimdilik yılda 34 gösteri ya da konser yapılacak ve muhtemelen Fenerbahçe'nin kasasına yılda 6 milyon dolar para akacak. Ve sadece üç yıl sonra, sıkı durun; bu salon Fenerbahçe'ye TV, stad ve ürün satış gelirlerinden bile daha çok para kazandıracak.
Bu köşede Aziz Yıldırım'ı çok eleştirdim ama adam yapıyor işte... Yıldız Holding ile birlikte öyle bir salon yaptı ki, Fenerbahçe'nin geleceğini kurtardı.
Ah keşke şu şike olayı da olmasaydı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA