Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Disney Channel 11 milyondan fazla hanede

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nüfusumuz maşallah iyi bir artış gösterdi. 75 milyona doğru gidiyoruz... Nüfusun yüzde 50'si 30 yaşın altında" sözünden aslında en büyük mesajı TV yöneticileri çıkarmalı.
Yabancılar çoktan çıkardı bile! The Walt Disney Company'nin Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs'tan sorumlu ülke müdürü Sinan Ceylan ile buluşmuştum.
Rastlantıya bakın ki, bana iki hafta önce Erdoğan'ın sözlerini TV sektörü açısından tercüme ediyordu: Nüfusun yarısından fazlası genç ve çocuk. Hatta 5-10 yaş arası tam 20 milyon çocuk var. Ceylan, dünya devi Disney'in de bu gerçeği gördüğünü ve krize inat parlak bir ekonomisi olduğu için Türkiye'ye büyük yatırımlar yapacaklarını anlatıyordu.

ŞİFRESİZ VE ÜCRETSİZ
Şimdilik en önemli yatırım ise çocuk ve aile odaklı Disney Channel'ın, 12 Ocak 2012'den itibaren uydu kanalından şifresiz ve ücretsiz olarak Türk seyircisine ulaşmaya başlaması.
Bu, Disney Channel'ın 11 milyondan fazla haneye ulaşması anlamına geliyor. 11 milyonu dörtle çarparsanız, bir çocuk ve aile kanalı için bu çok önemli bir adım.
Markanın diğer iki kanalı Disney XD ile Disney Junior ise ücretli TV platformlarında sunulmaya devam edecek ama şimdilik!
Ceylan'ın belirttiği gibi Türkiye'de çocuk ve gençlerin TV pazarındaki payı muazzam! Ceylan, yakında Disney mağazaları da açacak. Başta oyuncaklar olmak üzere Disney'in tüm ürünleri artık daha rahat bulunacak.

DISNEY HAYRETE DÜŞMÜŞ
Ceylan, Disney Parkı'nın da kurulma ihtimalinden bahsetti ama bunun için henüz erken!
Disney'i Türkiye pazarında daha çok yatırım yapmaya sevk eden unsurlardan biri de; Sinan Bey'in TV sektöründeki zekice hamleleri. Mesela 'Desperate Housewives'ın yerli versiyonu 'Çaresiz Ev Kadınları'nın Türkiye'de yakaladığı başarı ve bu dizinin Ortadoğu'da da hızla satılması Disney'i hayrete düşürmüş.
Yakında, daha birçok Disney dizisinin yerli versiyonunu izleyebilirsiniz. Bu noktada Disney Channel'ın da Türkiye'de çocuk ve gençlere yönelik yerli dizi 'Zil Çalınca'yı çektiğini hatırlatayım. Yani ileride Türkiye'den de bir Hannah Montana çıkabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA