Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mecliste kürsünün önüne hendek kazılsın

"Eğitimde 4+4+4 sistemi hakkındaki görüşmeler esnasında, AK Partili 30 vekil kürsü önünde barikat kurup muhalefetin yaklaşmasını engelledi... AKP'li Nabi Avcı'ya yarım kiloluk bant tankı fırlatıldı..."
Barikatın üzerinden süzülen koca bant tankı! Gören de 'Fetih 1453' çekiliyor sanacak.
4+4+4 için kürsünün önüne barikat kuruluyorsa, Yeni Anayasa tartışmaları için hendek kazmak lazım. Hatta içine timsahlar atılsın ve tam ortasına da zincir gerilsin.

RUM ATEŞİ DE OLSUN!
Kürsünün üstünde Meclis Başkanı'nın oturduğu yere ise kazanlar dolusu kızgın yağ ve Rum ateşi konsun...
Aslında bugün 4+4+4'ün 'mesleksiz cahiller ordusu' yetiştiren düz liselerden kurtulma adına önemli bir adım olduğunu yazacaktım.
Tabii kendimce gördüğüm eksikleri ve sakıncaları da paylaşacaktım.
Ama gerek kalmadı! Mesela Milliyet'te hem Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e hem de asıl konuşması gereken öğretmenlere söz hakkı tanınması da güzeldi.
Paylaşmak... Tartışmak... Daha iyi ve faydalı bir sistem ardına fikir alışverişi yapmak...
İşte anahtar kelimeler bunlar ama barikat kurulması tercih edildi. Halbuki 4+4+4 yeterince kamuoyunda tartışılsaydı, biraz sabredilseydi barikata gerek kalmayabilirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA