Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sağlık Bakanlığı kebapçı mı açıyor?

Sağlık Bakanlığı tüm personeliyle olimpiyatları düzenlemeye de talip. Spor Bakanlığı'nı kendilerine bağlayacaklar. Siyasi parti de olacaklar. En çılgın projeleri ise Tatlıses Lahmacun'la birlikte kebap işine girmek!
Yok, çıldırmadım, tüm bunları bana Sağlık Bakanlığı'nın yeni logosu yazdırdı. Çünkü sokakta insanları durdurup "Bu logo hangi kurumun olabilir?" diye sorsanız kimse çıkıp da "Sağlık Bakanlığı'nın logusu" demez.
Çünkü sağlık ve tıp biliminden başka her şeyi akla getiriyor.
Bir sporcu dinamizmi var logoda, mesela çok rahat olimpiyatlar için kullanılır. Hatta Spor Bakanlığı'nın yeni logusu bu olsun!
Verdiğim bu örneklerin çoğu sosyal medyada da konuşuldu ama en ilginç tespit ise logodaki insan figürünün, Tatlıses Kebap'ın logusuna benzetilmesiydi.

ASKLEPIOS NERELİ?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yeni logo ile ilgili yaptığı açıklama, aslında neden böyle bir değişikliğe gidildiğini açıklıyor:
"Kendi hilalimiz ve yıldızımızla insanı öne çıkaran bir logo benimsedik. İnşallah sağlık çalışanlarının Türk insanına verdiği kıymeti, bu logoyla halkımıza göstermiş olacağız..."
Sayın Akdağ, yaptığınız sağlık reformlarıyla tarih yazdınız, Türk insanına verdiğiniz kıymeti herkes biliyor ama bu logo olmamış.
Tamam, hilalimizin, yıldızımızın başımız üstünde yeri var ama bu figürler her yerde olmak zorunda değiller ki! Sağlık Bakanlığı ile hilal ve yıldızın ne alakası var?
Aslında eski logo evrenseldi. Birçok ülkede olduğu gibi bizim logoda da tıp bilimini sembolize eden Asklepios'un yılanlı asası kullanılıyordu. Keşke eski logo modernize edilseydi! Sorun Asklepios'un Yunan mitolojisinden olması mı?
Evet, Asklepios, tıbbın ve sağlığın tanrısı ama o da bu toprağın çocuğu. İzmir'de Asklepios adına tapınaklar var.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA