Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şimdiden arabanıza buhar kazanı taktırın

'Arap Baharı'dan da kazığı yiyen biz olduk yine. Akşam'dan Deniz Çiçek'in haberine göre 'Arap Baharı' bizi de vurur mu korkusundaki Arap ülkeleri, halkı sakinleştirmek için kesenin ağzını açmış.
Halk rahat etsin, kafayı özgürlüğe takmasın diye kamu harcamaları Birleşik Arap Emirlikleri'nde yüzde 48, Suudi Arabistan'da da yüzde 54 artmış.
Şeyhler 'sus payı' dağıttıkça petrole zam üstüne zam yağıyormuş. OPEC üreticileri ülkeler petrolün varil fiyatını 20 ile 60 dolar arası artırmış.
Zaten dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorduk, herhalde bundan sonra uçak roketi fiyatına benzin alacağız. Sadece benzin mi LPG, mazot fiyatları da uçuşa geçti.
Ama Türk halkında çare tükenmez, en kötü anlarda küllerimizden doğarız biz.
İşte kurtuluş formülünü açıklıyorum: Arabanızı odunla, kömürle çalıştırabilecek buhar kazanı taktırın. Bu öneri Ekşisözlük'te 'mabeynihumayun' nick'li arkadaştan geldi, kutluyorum kendisini.
Oduna verecek paranız bile yoksa üzülmeyin. Çalı çırpı karton vs. topla yak. Arabanın için hamam gibi olur diye de korkmayın buhar kazanının yanına bir de buhar tribünü takıyorlarmış.

VICTORIA DÖNEMİ'NE DÖNERİZ
Her ne kadar kulağa garip gelen bir proje gibi gözükse de yurt dışında buhar kazanı kullananlar varmış. Youtube'a 'Wood Powered Car - Beaver Energy Dot Com' yazın videosu çıkıyor. Abi boşaltıyor minik tahta parçalarını, araba uçuyor.
Gülmeyin, siz asıl 'Arap Baharı'nın Suriye ve İran'a da sıçramasından korkun.
O zaman benzin bile bulamayız, Victoria Dönemi'ne döneriz, sadece arabalar değil, gemiler, trenler vs. her şey buharla çalışmaya başlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA