Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

RTÜK dizileri bırak bala bak

'4 kavanozu sadece 100 TL' sloganıyla satılan bal, meğer mısır şurubundan yapılıyormuş. Mısır şurubu da sudan ucuzmuş. Mısır şurubuyla balın kilosunu 2 TL'ye üretiyorlarmış. 2. Ordu Komutanlığı'na bile bu baldan satmışlar...
Baldaki skandal, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'na gelen şikayetler sonucu yapılan araştırmayla ortaya çıkmış.
Peki, TV'deki bal reklamları şikayet edilmedi mi?
Adamlar sırf bu balın reklamını yapmak için kanal bile kurdular yahu!

ASIL TEHLİKE...
Dizilere göz açtırmayan RTÜK, neden halkı kandıran bal reklamlarına önlem almaz ki?
Tamam, bizde her şey kılıfına uyduruluyor. Türkiye'deki mısır şurubundan bal yapma furyası 2002 yılında 'Nişasta Bazlı Şeker' üretiminin kotası yüzde 7.5'tan yüzde 15 çıkartılınca ortaya çıkmış. Yani sudan ucuz bal üretenlerin yasal dayanakları var. Ama RTÜK yine de bal reklamlarında aldatmaca olduğunu kanıtlayabilirdi.
Örneğin; mısır şurubundan yapılan bal için reklamlarda 'Karakovan balı' deniyor. Çoğu insan güldü bu lafa ama RTÜK bir şey yapmadı!
Ulusal TV'lerdeki bal reklamları buzdağının görünen kısmı, bir de yerel TV ve radyo kanallarındaki reklamlar var. Asıl orada rezalet diz boyu!
Sigara bıraktırandan cinsel gücü artırana, gençleştirenden bir ayda saç çıkartana binlerce ürünün asılsız, gerçek dışı sloganlarla reklamı yapılıyor.
Asıl büyük tehlike; yerel TV ve radyo kanallarında...
Bence RTÜK'ün içinde; reklamlar ve reklam sloganlarındaki sahteciliği anında deşifre edecek uzmanlardan oluşan, daha geniş kadrolu bir özel birim kurmalı.
İnsan sağlığından daha önemli ne var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA